h

Nieuws van de afdeling

18 oktober 2017

Statenleden de boer op om bollen te verkopen voor Bloeiend Verzet

Foto: Dassel / Pixabay

Aanstaande zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur gaan Groninger Statenleden in de Stad bloembollen verkopen. Dit doen ze voor het Bloeiend Verzet, het initiatief om tot een bloeiend monument te komen voor helden die strijden tegen gaswinning en schade.

Lees verder
18 oktober 2017

Provinciale Staten gaan op bezoek bij “provinciaal energiebedrijf” Hamburg

Foto: SP

Naar aanleiding van het SP-plan voor een provinciaal energiebedrijf gaan de Provinciale Staten van Groningen op werkbezoek naar Hamburg. Het doel is om daar te leren van de ervaringen met Hamburg Energie, een energiebedrijf in handen van de samenleving. De socialisten bepleiten een provinciaal energiebedrijf als onderdeel van een meer democratische energievoorziening.

Lees verder
22 september 2017

Bloembollenveld als Bloeiend Verzet voor Groninger Helden

Foto: SP

Vandaag start ‘Bloeiend verzet’ een bloembollenveld als eerbetoon aan alle helden die strijden tegen gaswinning en schade. De komende weken worden overal in het land bloembollen verkocht. Mensen kunnen meewerken aan het monument door via www.bloeiendverzet.nl een bloembol voor minimaal 1 euro te bestellen of door zelf bloembollen op te sturen en een boodschap aan de Groningers mee te geven.

Lees verder
15 september 2017

Gekort door windcompensatie? Meld u!

Een windmolen in je achtertuin, daarvoor compensatie krijgen; en even later te horen krijgen dat je gekort wordt op je uitkering of dat je meer belasting moet betalen omdat de Belastingdienst en het UWV de compensatie als inkomen zien. SP-Statenlid Marieke Bootsma-Kamp hoorde signalen over dit soort praktijken en heeft gedeputeerde Nienke Homan gevraagd dit te onderzoeken.

Lees verder
5 september 2017

SP Provincie Groningen: Democratiseer duurzame energie!

Foto: SP

De Socialistische Partij in de Provinciale Staten van Groningen wil de energievoorziening democratischer maken. Onder het huidige systeem wordt belastingsgeld gebruikt om indirect grondspeculatie te subsidiëren en zijn de lusten en lasten vaak scheef verdeeld. Ook worden energieprojecten te vaak van boven afgedwongen zonder te luisteren naar zorgen vanuit de bevolking. Daarom heeft de SP een notitie met een aantal voorstellen uitgewerkt, waaronder het oprichten van een provinciaal energiebedrijf.

Lees verder
29 augustus 2017

Nieuwe Friesenbrücke na druk tóch geschikt voor sneltrein Groningen-Bremen

Foto: Gerard Loos

Maandag werd bekend dat de Duitse regering in Berlijn definitief niet voor een reparatie, maar voor een nieuwbouw van de Friesenbrücke gaat. Hiermee zal de trein tussen Groningen, Leer en Bremen op zijn vroegst in 2024 weer gaan rijden, minstens drie jaar later dan bij een simpele reparatie. Wel wordt de brug nu, in tegenstelling tot de eerdere plannen, geschikt voor een sneltreindienstregeling van twee treinen per uur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier