h

Nieuws van de afdeling

10 april 2024

Welzijn voor alle mensen, niet alleen een enkeling!

Foto: SP

Statenlid Fenna Feenstra van de SP Provincie Groningen pleit voor een nieuwe, gerichte industriepolitiek die de maakindustrie centraal stelt. Feenstra benadrukt dat deze nieuwe aanpak moet zorgen voor een betere balans tussen economische groei en het welzijn van de inwoners van Groningen.

Lees verder
10 april 2024

SP wil betere aanpak van ondermijning

Foto: freepik / freepik.com

De SP Provincie Groningen is bezorgd over het plan ven het college om ondermijning aan te pakken. Ze vinden dat er meer moet gebeuren om het probleem echt op te lossen.

Lees verder
8 april 2024

"Tou Eem IMG." Bewoners Vlamovenflat voeren actie voor veilige woonomgeving.

Foto: SP

Al sinds februari worden de bewoners van de Vlamovenflat in Delfzijl geconfronteerd met een zorgwekkende situatie. Grote scheuren aan zowel de binnen- als buitenkant van de flat hebben geleid tot toenemende angst onder de bewoners. Het plaatsen van hekken en opvangdoeken om vallend gesteente op te vangen rondom de flat heeft hun gevoel van veiligheid niet versterkt.

Lees verder
3 april 2024

SP fractie provincie Groningen roept op tot staking

Foto: SP

De SP-fractie van de Provinciale Staten roept Groningse volksvertegenwoordigers en bestuurders op om te staken zolang de wet die de gaswinning in Groningen beëindigt nog niet van kracht is. Dit naar aanleiding van het bericht dat de Eerste Kamer de behandeling van de wet die de gasputten in Groningen wil sluiten, wil uitstellen.

Lees verder
3 april 2024

Opnieuw lekkage bij mijnbouwbedrijf, SP eist strengere handhaving.

Het lijkt elke maand wel raak te zijn, opnieuw is onze provincie het toneel van een lekkage bij een bedrijf die mijnbouwactiviteiten pleegt.

Lees verder
20 maart 2024

SP dringt aan op strengere regulering van giftige stoffen in water

Foto: adobe stock

De SP wil dat het college bij het Rijk aandringt op strengere regulering van giftige stoffen. De SP slaat alarm over de aanhoudende invloed van lobbyisten die ervoor zorgen dat schadelijke stoffen nog steeds worden toegestaan in ons water.

Lees verder

Pagina's

U bent hier