h

Willem Bliek 03-11-1939- 1-2-2014

2 februari 2014

Willem Bliek 03-11-1939- 1-2-2014

Wij zijn  verdrietig door het overlijden van Willem Bliek. De SP verliest een inspirator, activist en kameraad. 

Willem stond aan de basis van de SP Bellingwedde, hielp onze afdeling Appingedam in de benen en was een actief lid in vele geledingen van onze partij. Zijn kennis en kunde om het socialisme in woord en daad te bevorderen heeft veel partijgenoten gemotiveerd en geïnspireerd. Alles wat in strijd was met gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit bestreed hij met alles wat hij in zich had. Met een spandoek, een stevige toespraak of een krachtig opiniestuk. 

Naast dat verzet was Willem Bliek een op en top partijman. Een stille kracht in onze lokale, regionale en landelijke organisatie. Als lid van de landelijke commissie deelname verkiezingen bereidde hij de partij voor op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat het hem niet gegund is om in maart met ons een mooie verkiezingsuitslag te vieren, doet ons pijn. Die pijn valt in het niets bij het verlies van vrienden, familie en anderen die Willem lief waren. Wij wensen hen veel kracht en sterkte toe.

Partijbestuur, afdelingsbesturen en leden Socialistische Partij. 

Reacties

Ik zal de kracht, kennis en solidariteit van Willem missen. Maar vooral de mens Willem Bliek. Ik wens iedereen die Willem een warm hart toe draagt veel sterkte.

Ik wens jullie allen sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Vanuit SP Winterswijk wens ik zijn familie, andere nabestaanden en natuurlijk de afdeling Bellingwedde veel sterkte in deze zware tijd.

Jemig, ben er stil van... Op scholingen menig goed gesprek gevoerd met Willem, gezellig met een biertje maar ook serieus over de politieke actualiteit, altijd een woordje klaar, altijd vriendelijk. Menig idee mee terug naar Venlo genomen. Willem, ik zal je missen! Sterkte familie en vrienden met dit verlies.

Willem Bliek was een echte kameraad. Ik heb fijn met hem samengewerkt. Een verlies voor familie, vrienden en partij.

Willem was in een reactie in het DvhN over de uitbreidingsmogelijkheden door G.S. van de intensieve veehouderij in de provincie Groningen zo overtuigend en gemotiveerd dat ik hem met hoofdletters in mijn blog heb geschreven. Weer een goeie vertrokken. Waar blijven dergelijke eilandjes van zelfbewustzijn?

Reactie toevoegen

U bent hier