h

Nieuws van de afdeling

3 juli 2019

Algemene beschouwingen, Eén Groningen, Groningen op eén.

Foto: SP

Vandaag zijn in het provinciehuis weer de Algemene beschouwingen,fractievoorzitter Jan Hein Mastenbroek had een felle  strijdbare woordvoering die je in de bijlage in zijn geheel kunt nalezen. De dag begon met een filmpje waarin de partijen een onderwerp aankaarten wat voor hen belangrijk is. Die van ons vind je hier:  https://provinciegroningen.sharefile.eu/d-4f6b5618f6064174  Ook heeft onze fractie 2 moties ingediend en meerdere andere moties mede ingediend.Een aantal fragmenten uit de woordvoering van Jan Hein:

Lees verder
26 juni 2019

Afscheid als gedeputeerde maar nog even strijdbaar!

Foto: SP

Afgelopen maandag was het moment dan aangebroken, het afscheid van Eelco. Zijn sterke afscheidsspeech kun je hieronder lezen. We gaan hem als gedeputeerde enorm missen maar als actieve SP'er zal hij zich absoluut blijven inzetten voor Ons Groningen.

Lees verder
27 mei 2019

Terug verwelkomen, afscheid nemen en een slappe motie.

Foto: SP

Vandaag, 27 mei, was een een heel gevarieerde Statendag. Vanmiddag mochten de Statenleden stemmen voor de eerste kamer en vlak daarna begon er weer een reguliere Statenvergadering. Een Statenvergadering waarin we ons Statenlid Henk Hensen weer konden verwelkomen, na een korte onderbreking kwam hij vandaag weer onze fractie versterken.

Lees verder
20 mei 2019

SP: College van pappen en nathouden dreigt

Foto: sp / sp logo

De SP is zwaar teleurgesteld in het nieuwe coalitieakkoord van GL, PvdA, CU, VVD, CDA en D66. Er zijn grote zorgen over de inzet op het gasdossier, de leefbaarheid en de duurzame energie. Het nieuwe college keert volgens de SP terug naar de lijn van de Provincie die alles bepaalt en voor de vorm nog een sausje van draagvlak daarover giet.

Lees verder
24 april 2019

Spoeddebat ESD SIC

Foto: sp / sp logo

Vandaag vond in de Statenzaal het door de SP aangevraagde spoeddebat plaats.  De ESD geeft al jaren grote overlast en al jaren worden de gevolgen daarvan onderschat. In de vorige Statenperiode heeft SP Statenlid Ans Poort daar constant de druk voor opgevoerd en met grote regelmaat verzocht om handhaving. Het college heeft inmiddels al stappen gezet maar voor de SP fractie zijn er nog grote zorgen. Fractievoorzitter Jan Hein Mastenbroek: "De laatste weken waren er 3 blazers achter elkaar en op 14 april eentje van de zwaartse categorie. Na de blazer van 24 januari kregen omwonenden het advies om hun kinderen niet in de sneeuw te laten spelen waar het stof was neergedaald. Op 14 april bleef een dergelijk advies uit, waarom? Die blazer was veel zwaarder en heeft vermoedelijk veel meer stof  en dus ook Sic vezels uitgestoten. Die stof is in siddeburen en Appingedam neergedaald. Daar wonen ook kinderen!".

Lees verder
16 april 2019

Provincie moet zorgen rondom blazers ESD serieus nemen en hard optreden.

Foto: sp / sp logo

Deze week waren er weer blazers bij ESD. Waaronder zondagavond eentje van de hoogste categorie. De SP wil hierover een spoeddebat, daarom is er samen met Partij voor het Noorden een verzoek hiertoe ingediend. Ondanks de dwangsommen die zijn aangezegd door de Provincie lukt het ESD kennelijk niet de processen onder controle te krijgen. Ook konden deze blazers allemaal niet gemeten worden door de bestaande meetsystemen.  Dat is zorgwekkend.  Eind mei zal ESD de uitstoot naar nul teruggebracht moeten hebben. Maar aangezien ESD dit al 45 jaar niet onder controle kan krijgen lijkt de kans klein dat het nu wel gaat lukken en zullen ze straks de maximale dwangsommen verschuldigd zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier