h

Nieuws uit 2019

11 december 2019

Een goede start en kans op een goed leven

Foto: SP

Vandaag werd in de Statencommissie over de kadernota leefbaarheid gesproken.  SP Statenlid Joke Lesman gaf eerst haar complimenten aan de afdeling leefbaarheid en de kwaliteit van de Kadernota. Hier zit zoveel kennis en kunde dat wat de SP-fractie betreft het NPG ook prima naar de afdeling Leefbaarheid zou kunnen, en niet een complete organisatie op te tuigen hiervoor. 

Lees verder
20 november 2019

Enquête verhuisvergoeding bevingsgebied

Foto: SP Groningen

Van steeds meer huurders horen we dat zij onvoldoende gesteund worden en onvoldoende verhuisvergoeding krijgen als ze hun huis uit moeten voor de versterking. Volgens de minister is er echter niets aan de hand en zijn de meeste huurders wel tevreden, maar ondertussen heeft de minister nooit met huurders gesproken terwijl de kamer dat wel had geëist!

Lees verder
22 september 2019

Provinciebestuur schuift weer aan bij Shell

Foto: provinciegroningen / provinciegroningen

Het provinciebestuur is van plan om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van een serie toekomstscenario's voor onze regio op initiatief van en betaald door Shell. Dit bleek uit een brief van het provinciebestuur aan Provinciale Staten. Statenlid Kees Frenay: “Dit plan verbaasde ons nogal. Shell is nou niet bepaald een partij die er blijk van heeft gegeven het beste met onze regio voor te hebben. Als Shell nu de gaswinning ten einde loopt wil onderzoeken hoe het dan op andere manieren hier geld kan verdienen, dan moet het dat maar doen. Maar daar hoeft de provincie natuurlijk geen tijd en energie in te steken. Vergeet niet: wie betaalt bepaalt! Shell heeft ook Friesland en Drente gevraagd mee te doen. Opmerkelijk is dat Drenthe en Friesland afstand bewaren, maar Groningen dus niet. Gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks) wil graag aanschuiven bij Shell. En er speelt nog iets. In het kader van het Nationaal Programma Groningen wordt volgend jaar een toekomstvisie 2030 gemaakt, waarbij iedereen inbreng kan leveren. Laten we daar eerst maar eens mee aan de slag gaan en zien wat dat oplevert. Wat ons betreft kan Shell voorlopig in de wachtkamer.”

Lees verder
3 juli 2019

Algemene beschouwingen, Eén Groningen, Groningen op eén.

Foto: SP

Vandaag zijn in het provinciehuis weer de Algemene beschouwingen,fractievoorzitter Jan Hein Mastenbroek had een felle  strijdbare woordvoering die je in de bijlage in zijn geheel kunt nalezen. De dag begon met een filmpje waarin de partijen een onderwerp aankaarten wat voor hen belangrijk is. Die van ons vind je hier:  https://provinciegroningen.sharefile.eu/d-4f6b5618f6064174  Ook heeft onze fractie 2 moties ingediend en meerdere andere moties mede ingediend.Een aantal fragmenten uit de woordvoering van Jan Hein:

Lees verder
26 juni 2019

Afscheid als gedeputeerde maar nog even strijdbaar!

Foto: SP

Afgelopen maandag was het moment dan aangebroken, het afscheid van Eelco. Zijn sterke afscheidsspeech kun je hieronder lezen. We gaan hem als gedeputeerde enorm missen maar als actieve SP'er zal hij zich absoluut blijven inzetten voor Ons Groningen.

Lees verder
27 mei 2019

Terug verwelkomen, afscheid nemen en een slappe motie.

Foto: SP

Vandaag, 27 mei, was een een heel gevarieerde Statendag. Vanmiddag mochten de Statenleden stemmen voor de eerste kamer en vlak daarna begon er weer een reguliere Statenvergadering. Een Statenvergadering waarin we ons Statenlid Henk Hensen weer konden verwelkomen, na een korte onderbreking kwam hij vandaag weer onze fractie versterken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier