h

Nieuws uit 2013

30 december 2013

Faillissement Aldel klap voor Groningen

Reactie SP op het failliet van Aluminiumsmelter Aldel:

Lees verder
11 december 2013

Einde aan gesol met armoedebestrijders

Na een jaar lang aandringen van de SP is Provinciale Staten om. De bezuinigingen
op armoedebestrijding zijn van de baan en er komt meer geld voor mensen die in actie komen tegen armoede. Daarmee kunnen organisaties als Stichting Leergeld, Humanitas en Jeugdsportfonds hun goede werk voortzetten.

Lees verder
26 november 2013

'Afschaffen goedkope diesel versterkt tweedeling op het spoor'

In Nederland kennen we twee verschillende tarieven voor diesel, een voor bedrijven en een voor particulieren. Die eerste, de goedkope rode diesel waarover minder accijns wordt geheven, verdwijnt.  De gevolgen voor Groningen zijn groot. Dat mede dankzij dit plan de prijzen voor het openbaar vervoer nog verder stijgen is onacceptabel.  De SP wil daarom dat het kabinet met een compensatie komt.

Lees verder
16 oktober 2013

'Waterschap moet schop onder de kont krijgen'

SP- Statenlid Jan Hein Mastenbroek is niet te spreken over de inspanning van Waterschap Noorderzijlvest om de Groningse dijken voldoende hoog te maken. Tweederde van de dijken voldoet nog niet. Dat moet snel veranderen, stelt de SP. Mastenbroek reageert op TV Noord.

Lees verder
15 oktober 2013

SP wil met Commissaris en Groningers naar Den Haag: 'Mee met Max'

In december spreekt minister Kamp met de Tweede Kamer over de aardgaswinning in Groningen. Dan zijn ook de rapporten bekend over de risico’s voor aardbevingen in het gebied. De SP-Statenfractie roept op tot actie en vraagt Commissaris Max van den Berg om het voortouw te nemen. Hij moet volgens de partij samen met zoveel mogelijk provinciegenoten een Groningse vuist tegen Haagse onverschilligheid maken.

Lees verder
11 oktober 2013

Armoedebestrijding moet beter, niet slechter

 

 Het provinciebestuur van Groningen bezuinigt 22% op armoedebestrijding. Groningen is één van de provincies met de meeste armoede, de armoede neemt sterk toe en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. De SP vindt het daarom absurd dat de provincie minder gaat doen aan armoedebestrijding en pleit juist voor een verbetering van het armoedebeleid. 

 

Lees verder

Pagina's

U bent hier