h

Nieuws uit 2008

17 december 2008

SP boos over enorme stijging tarieven OV

“Steeds meer mensen in Groningen en Drenthe ontdekken het gemak van de bus. De afgelopen jaren is het aantal instappers per jaar toegenomen met gemiddeld 2%-3%.” Aldus de website van het OV bureau die het OV in Groningen en Drenthe regelt. De SP is blij met deze groei aan reizigers. Goed OV zou een alternatief moeten zijn voor de auto en iedereen de mogelijkheid van goede mobiliteit moeten bieden.

Lees verder
16 december 2008

SP zegt vertrouwen op in gedeputeerde Calon

De rol van gedeputeerde Calon is wat de SP betreft uitgespeeld. Aanleiding voor het wantrouwen is het handelen van de PvdA- bestuurder op het dossier Blauwestad. De SP diende vandaag een motie van wantrouwen in. Deze werd gesteund door de VVD, Partij voor het Noorden en Partij voor de Dieren.

Lees verder
10 december 2008

SP en Christen Unie halen 'Balkenende-norm' binnen in Provincie Groningen

Er moet geen subsidie meer gegeven worden aan instellingen, die hun bestuurders boven de Balkenende-norm betalen. De Groningse Staten stemde in met een voorstel van de SP fractie wat hier toe op roept. Eerder werden in Brabant en in Drenthe soortgelijke SP voorstellen aangenomen.

Lees verder
19 november 2008

‘Corporaties moeten weer terug naar de mensen’

Verslag van woningbouwconferentie ‘wie bepaalt wie wat bouwt’

Lees verder
14 november 2008

SP tegen uitverkoop sociale huurwoningen

De oproep van de provincies Noord- en Zuid Holland, Gelderland en Groningen aan woningcorporaties om een groot gedeelte van hun voorraad huurwoningen te verkopen heeft desastreuze gevolgen voor starters op de woningmarkt en mensen met een laag inkomen. Dat stelt SP- fractievoorzitter Kees Swagerman . Met de opbrengst van deze grootschalige uitverkoop zou dan herstructurering van binnenstedelijke gebieden kunnen worden bekostigd. SP statenlid Swagerman: “Het is een vreselijk naïef plan. Het falende woningbouwbeleid heeft de afgelopen jaren gezorgd voor grote tekorten aan betaalbare huurwoningen, als dit wordt uitgevoerd zal de voorraad beschikbare huurwoningen nog verder afnemen”.

Lees verder
4 november 2008

SP stapt uit geheime overleggen

De SP Statenfractie zal niet langer deelnemen aan de geheime vergaderingen rondom Blauwestad en Meerstad. De SP noemt het vergaderen achter gesloten deuren 'geen zuivere politiek'. De fractie heeft Commissaris van de koningin Max van den Berg ingelicht over deze beslissing.

Lees verder

Pagina's

U bent hier