h

Nieuws uit 2023

23 december 2023

SP kritisch op NPG bestuur.

Tijdens de statenvergadering van 20 december 2023 ging het onder andere over geen zonneparken meer op landbouwgrond, Het NPG, Eelde, de maakindustrie en Ter Apel.

Lees verder
23 december 2023

Behoud de maakindustrie!

Op woensdag 8 december meldde RTV Noord dat Solidus voornemens is  om in het 1e kwartaal van 2024 de vestiging van voormalig kartonfabriek de Halm in Hoogkerk te sluiten, vanwege stijgende kosten. Meerdere partijen in deze staten balen enorm dat de maakindustrie en hiermee de praktische werkgelegenheid in onze provincie zo onder druk staat. Eerder al sloten Niemeyer en Aldel, gaf Qsil aan te sluiten en nu Solidus 

Lees verder
21 december 2023

Geen gemeenschapsgeld meer naar Eelde!

Foto: SP

''Als SP-fractie stemmen wij met volle overtuiging tegen dit voorstel.''
Dat zei Fractievoorzitter Agnes Bakker tijdens de Statenvergadering van woensdag 20 december jongstleden over het voornemen van de Provincie om weer geld te steken in Groningen Airport Eelde

Lees verder
20 december 2023

Geen rem op energietransitie, wel op zonneparkcowboy praktijken!

Foto: SP

De SP steunt het voorstel om geen zonneparken toe te staan in het buitengebied. Goede landbouwgrond is nodig voor een duurzamere extensievere landbouw met minder stikstofuitstoot.

Lees verder
13 december 2023

SP Oldambt vraagt interpellatiedebat aan over aangevraagde sloopvergunning Sint Vitusstraat

Foto: SP

De bewoners van de Sint Vitusstraat in Winschoten hebben de wens dat hun woning wordt gerenoveerd in plaats van dat de voorgenomen sloop van hun karakteristieke straat doorgaat.

Lees verder
13 november 2023

SP zeer kritisch op NedMag

Foto: Sander Koning/ANP

De afgelopen weken heeft het bedrijf NedMag nogal stof laten opwaaien in onze provincie; Uit onderzoek is gebleken dat NedMag, mede door een verouderde vergunning die niet meer aan de regelgeving van deze tijd voldoet, ongelimiteerd schadelijke stoffen loost in de Eems via de zogeheten ''Smeerpijp''.
Deze schadelijke stoffen, zoals kwik en calcium, tasten de leefomgeving aan van mens, dier en natuur en vormen tevens een bedreiging van ons UNESCO werelderfgoed.
De SP-fractie riep, samen met een aantal andere partijen, het college op om een duidelijke stelling in te nemen en aan het Rijk te laten weten dat er een stop gezet moet worden op de nieuwe ontwikkelingen van NedMag, zolang de zaken niet op orde zijn.

Lees verder

Pagina's

U bent hier