h

Nieuws uit 2016

28 december 2016

SP-Kamerlid solliciteert als PR-goeroe voor Shell en NAM

Foto: SP

Volgens SP-Kamerlid Paul Ulenbelt is hij de aangewezen persoon om namens SHELL de beschadigde reputatie van NAM in Groningen te herstellen. Daarom heeft hij gesolliciteerd op de functie External Relations Manager Earthquakes.

Lees verder
22 december 2016

7 januari: debatavond over toekomst zonder de NAM

7 januari gaan Tweede Kamerleden en kandidaatkamerleden van 7 partijen met elkaar in debat in het Groninger Forum, over gaswinning en de NAM. Altijd al een landelijk politicus aan de tand willen voelen over de aardbevingen in Groningen, de organisatie van de gaswinning of de rol van de NAM? Kom dan langs! Toegang is gratis.

Agnes Mulder (CDA), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Suzanne Kroger (GroenLinks), Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren), William Moorlag (Partij van de Arbeid (PvdA)), Sandra Beckerman (SP) en D66 gaan om 20:00 in debat. De zaal is open vanaf 19:30.

Lees verder
19 december 2016

Statenfractie SP behaalt succes rond OV

Afgelopen week heeft de SP-fractie in Provinciale Staten een tweetal moties ingediend welke het regionaal treinvervoer veiliger en bereikbaar houden. Zowel rond het open houden van het station Sappemeer Oost als het eisen van meer conducteurs in de treinen wist de partij een ruime meerderheid voor zich te winnen. Lees verder
15 december 2016

Stadjers poetsen NAM weg

Afgelopen donderdag konden Stadjers Tussen beide Markten symbolisch op een groot bord de NAM wegpoetsen uit Groningen. De actie is bedoeld als aankondiging voor de conferentie 'Een toekomst zonder de NAM?' op 7 januari in het provinciehuis. Een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen organiseren de conferentie om ideeën op te doen hoe het gasgebouw aangepast kan worden en de gaswinning verder kan worden afgebouwd.

Lees verder
12 december 2016

Niet-realistische opgave versterking moet gevolgen hebben voor gaswinning

Een groot aantal partijen in Provinciale Staten vindt dat de minister het winningsbesluit voor de gaswinning opnieuw moet overwegen en dat er zo snel mogelijk duidelijkheid moet komen over het aantal te versterken huizen.

Lees verder
8 december 2016

SP wil meer personeel op regionale treinen

De SP in de Provinciale Staten van Groningen maakt zich hard voor meer conducteurs op de trein. In de plannen voor de nieuwe aanbesteding vanaf 2020 staat dat de conducteur minimaal 25% aanwezig is in de trein. De SP vindt dit volstrekt onvoldoende en heeft daarom een debat hierover aangevraagd met de gedeputeerde en zal een motie indienen om meer personeel op de trein te krijgen. Lees verder

Pagina's

U bent hier