h

Nieuws uit 2009

4 november 2009

SP wil spoeddebat over Blauwestad

De SP fractie in Provinciale Staten wil een spoeddebat over de situatie in Blauwestad. De SP is het niet eens met de planning van het college om openbaarheid van het rapport Alders over de verkiezingen in het Oldambt heen te tillen. De kiezer in de nieuwe gemeente wordt hiermee buiten spel gezet.

Lees verder
21 augustus 2009

Tariefverhoging NS te omzeilen

Goed OV is belangrijk om te zorgen dat mensen mobiel zijn en om te zorgen dat de auto vaker thuis blijft staan. In en om de stad Groningen wordt de komende jaren veel gedaan om het OV te verbeteren. De zo noodzakelijke verbinding met de Randstad verbetert echter niet. Een nieuwe snelle treinverbinding komt er niet, de voorgenomen verhoging van het aantal intercity's per uur gaat niet door en de prijzen voor een treinkaartje stijgen fors. Er is echter een manier om de prijsstijging van een retourtje te omzeilen.

Lees verder
1 juli 2009

Onderzoek naar marktwerking OV; SP voorstel door alle partijen omarmt

Er komt een onderzoek naar marktwerking in het openbaar vervoer. Het voorstel dat de SP daartoe vandaag indiende kreeg steun van volledige Provinciale Staten van Groningen. Er komt een onderzoek naar mogelijkheden om een nieuw regionaal OV bedrijf op te richten. Ook tussenoplossingen zoals een overheids BV voor het personeel en/of materieel zullen worden bekeken.

Lees verder
23 juni 2009

SP statenfractie stemt tegen Provinciaal Omgevingsplan

"Dit college beweegt geen centimeter!"

Lees verder
13 mei 2009

Succesvolle aftrap actiecampagne tegen marktwerking OV

Vandaag is in Groningen en Drenthe door de SP een grote campagne gelanceerd tegen de marktwerking in het OV. Leden van de partij haalden op de stations in Assen en Groningen 200 handtekeningen op voor goed OV. SP Tweede Kamerlid Emile Roemer kwam zijn noordelijke partijgenoten ondersteunen.

Lees verder
7 mei 2009

Grote aftrap actiecampagne SP tegen marktwerking in OV met kamerlid Emile Roemer

RoemerDe SP start maandag 11 mei een grote actiecampagne tegen de marktwerking in het OV. Onlangs is gebleken dat bij het aanbesteden van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe grote problemen zijn ontstaan. Hoewel marktwerking is bedacht om meer beter en goedkoper OV te krijgen is het tegenovergestelde gebeurd, minder, slechter en duurder OV. De aanbesteding is door deze problemen nu een jaar uitgesteld. De SP pleit voor afstel en wil dat er weer een overheids OV bedrijf wordt opgericht.

Lees verder

Pagina's

U bent hier