h

Grote aftrap actiecampagne SP tegen marktwerking in OV met kamerlid Emile Roemer

7 mei 2009

Grote aftrap actiecampagne SP tegen marktwerking in OV met kamerlid Emile Roemer

RoemerDe SP start maandag 11 mei een grote actiecampagne tegen de marktwerking in het OV. Onlangs is gebleken dat bij het aanbesteden van het openbaar vervoer in Groningen en Drenthe grote problemen zijn ontstaan. Hoewel marktwerking is bedacht om meer beter en goedkoper OV te krijgen is het tegenovergestelde gebeurd, minder, slechter en duurder OV. De aanbesteding is door deze problemen nu een jaar uitgesteld. De SP pleit voor afstel en wil dat er weer een overheids OV bedrijf wordt opgericht.

Marktwerking in het OV werkt niet volgens de SP en daarom zouden Groningen en Drenthe weer een eigen OV bedrijf moeten krijgen. De Nederlandse regering verbiedt dit echter. Omdat de SP bang is dat Groningen en Drenthe onbereikbaar worden begint ze 11 mei met een grote actiecampagne. De partij heeft 10.000 ansichtkaarten gemaakt met daarop 4 mooie foto’s van Groningen en Drenthe met daaronder de leus “groeten uit onbereikbaar Groningen en Drenthe?”

Op 11 mei trekt de partij met een busje van station Assen naar station Groningen. SP Tweede Kamerlid Emile Roemer krijgt de eerste kaart uitgereikt. Roemer: “Ik ben het helemaal eens met mijn noordelijke partijgenoten. OV is voor veel mensen erg belangrijk, om bijvoorbeeld naar school of naar het werk te gaan. Daarom moeten we zorgen dat we niet langer meebetalen aan de winst voor de vervoersbedrijven maar meebetalen aan de winst voor reizigers en personeel. Nu bezuinigen op OV is slecht voor werknemers, scholieren, studenten en vele anderen.”

Na de aftrap gaat de partij de komende maanden overal in de provincies Groningen en Drenthe mensen vragen de regering een kaartje te sturen en om ze te laten weten dat Groningen en Drenthe niet onbereikbaar moeten worden. De kaarten zullen na afloop van de actie worden aangeboden aan de regering.

De SP zal tussen 9.30 en 10.30 op station Assen en tussen 11.00 en 12.30 op station Groningen de kaarten uitdelen. SP Tweede Kamerlid Emile Roemer zal daar de eerste kaart uitgereikt krijgen.

U bent hier