h

Nieuws uit 2018

24 december 2018

Filmtour de brullende draak

 

   
 
 

In de ‘De Brullende Draak’ komen Groningers aan het woord over het grote effect van de aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap.

Lees verder
1 december 2018

Eikenaar eist rechtvaardigheid

Foto: sp provincie / sp provincie

Vandaag is Eelco Eikenaar gekozen als onze lijsttrekker bij de Provinciale Statenverkiezingen. De activist en gedeputeerde debuteert in maart als frontman van de grootste partij in de provincie. Hij voert een lijst aan met ervaren volksvertegenwoordigers en talentvolle socialisten uit de hele provincie.

Lees verder
21 november 2018

De Brullende Draak

Foto: sp m bootsma kamp / sp
Première film ‘De Brullende Draak, over leven zonder vaste grond’
Lees verder
14 november 2018

Het moet stoppen met het gerommel in de Groninger bodem.

Vandaag werd er tijdens de Statenvergadering gesproken over de zoutwinning.  SP Statenlid Henk Hensen over de zoutwinning en het gerommel in onze bodem:  "Tijdens de bespreking in de commissie bleek dat de gedeputeerde werkt aan een nieuwe visie op de ondergrond, die in deze periode voorbereid wordt, maar door de nieuwe Staten vastgesteld zal worden. Dan worden dus ook de keuzes gemaakt. Wel wordt nu al duidelijk wat de keuzes zijn. Waar het wat mijn fractie betreft dan vooral om gaat is dat we gaan werken aan een stopzetting van de zoutwinning.

Lees verder
25 oktober 2018

Actie bij CVW: Mensen boven winst!

Foto: s beckerman / laat groningen niet zakken

Afgelopen week werd duidelijk dat het Centrum Veilig Wonen afgelopen jaar 2,5 miljoen euro winst heeft gemaakt met het afhandelen van schade door gaswinning en het versterken van onveilige woningen. Dit leidt tot veel boze reacties omdat veel gedupeerden van de gaswinning nog steeds wachten op schadeloosstelling, in onveilige woningen wonen of worden afgescheept met een te lage vergoeding voor hun schade. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman organiseert daarom aanstaande maandag tussen 16-17 een protestactie bij het CVW in Appingedam. De actie wordt ondersteund door de Groninger Bodem Beweging. De actievoerders eisen ingrijpen van minister Wiebes. 

Lees verder
2 oktober 2018

Eikenaar voert aanvallende SP-lijst aan

Foto: provincie groningen / provincie groningen

Met een lijst vol ervaring en talent gaat de SP de Provinciale Statenverkiezing van 2019 in. Gedeputeerde Eelco Eikenaar is onze beoogd lijsttrekker.

Lees verder

Pagina's

U bent hier