h

Actie bij CVW: Mensen boven winst!

25 oktober 2018

Actie bij CVW: Mensen boven winst!

Foto: s beckerman / laat groningen niet zakken

Afgelopen week werd duidelijk dat het Centrum Veilig Wonen afgelopen jaar 2,5 miljoen euro winst heeft gemaakt met het afhandelen van schade door gaswinning en het versterken van onveilige woningen. Dit leidt tot veel boze reacties omdat veel gedupeerden van de gaswinning nog steeds wachten op schadeloosstelling, in onveilige woningen wonen of worden afgescheept met een te lage vergoeding voor hun schade. SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman organiseert daarom aanstaande maandag tussen 16-17 een protestactie bij het CVW in Appingedam. De actie wordt ondersteund door de Groninger Bodem Beweging. De actievoerders eisen ingrijpen van minister Wiebes. 

"Niet winst, maar gedupeerden moeten eindelijk voorop komen te staan"aldus Beckerman. "Het maakt me woest om te zien hoe slecht het gaat met veel gedupeerden in Groningen en hoeveel er over hun ruggen aan ze verdiend wordt."

Een motie van Beckerman waarin werd uitgesproken dat het maken van winst door het CVW ongewenst is kreeg vorig jaar steun van de gehele tweede Kamer. Dit jaar maakte het CVW echter nog meer winst dan in het voorgaande jaar. 

Beckerman: "Minister Wiebes moet luisteren naar de Groningers en naar de Tweede Kamer. Maandag laten we nog een keer horen dat we dit niet accepteren; dinsdag zal ik een debat aanvragen met de minister". 

Kom je ook maandag? Meld je dan aan via het Facebookevenement  ( te vinden op de pagina "laat Groningen niet zakken") of mail naar sp@ps-provinciegroningen.nl

U bent hier