h

Nieuws uit 2024

21 februari 2024

1 jaar na de parlementaire enquête: open avond op 23-2 om de stand op te maken

Foto: SP

Loppersum, 15 februari - Deze maand is het een jaar geleden dat de parlementaire enquête Groningen uitkwam. Na harde conclusies volgden mooie beloftes over een betere schadeafhandeling en versterking. ‘Milder, menselijker en makkelijker’.
 

Lees verder
14 februari 2024

SP stelt schriftelijke vragen over veiligheidssituatie bij flat aan de Vlamoven in Delfzijl

Foto: Dagblad van het Noorden / Dagblad van het Noorden

De SP Statenfractie heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van verontrustende berichten over de acuut onveilige situatie bij een flat aan de Vlamoven in Delfzijl.

Lees verder
14 februari 2024

Afwachten tot vervuilende bedrijven uit eigen beweging de kosten van de smeerpijp gaan dragen is naïef.

Foto: Openbaar domein / Wikipedia

Naar aanleiding van een uitgeberid artiken in het Dagblad van het Noorden, heeft de provinciale SP-fractie opnieuw schriftelijke vragen gesteld over de veenkonoliale afvalwaterleiding (VKA, ook bekend als de smeerpijp.

Lees verder
8 februari 2024

Actie gedupeerden gaswinning: ‘Het gaat veel over miljarden, te weinig over mensen’

Loppersum, 7 februari 2024 - Deze maand is het een jaar geleden dat de parlementaire enquête Groningen uitkwam. Na harde conclusies volgden mooie beloftes over een betere schadeafhandeling en versterking. ‘Milder, menselijker en makkelijker’. De Groninger Bodem
Beweging, Chris Garrit en Sandra Beckerman merken een jaar later dat er voor te veel gedupeerden nog te weinig veranderd is. Ze komen daarom vrijdag met gedupeerden in actie om aandacht hiervoor te vragen, en organiseren op vrijdag 23 februari een open avond om in gesprek te gaan over hoe het verder moet.

Lees verder
8 februari 2024

Klein succes voor kunst- en cultuureducatie!

Bij de SP geloven we sterk in de kracht van cultuur als verbindend element. Een verbindende samenleving is van groot belang. Kunst en cultuur vormen de bouwstenen van onze beschaving, onderhouden onze democratische gemeenschap en houden deze blijvend bijeen.

Lees verder
25 januari 2024

Cultuur voor Iedereen – Juist in het Ommeland!

Foto: Peter Nijenhuis

Bij de SP geloven we sterk in de kracht van cultuur als verbindend element. Cultuur hoort laagdrempelig te zijn en dicht bij de mens te komen. Daarom staan we voor een eerlijke verdeling van gemeenschapsgeld, waarbij keuzes worden gemaakt die ook recht doen aan het ommeland en de kleinere theaters en musea.  

Lees verder

Pagina's

U bent hier