h

Nieuws uit 2015

17 december 2015

SP-motie tegen TTIP aangenomen

Foto: SP Provincie Groningen
Afgelopen woensdag namen de Provinciale Staten van Groningen een motie aan op initiatief van de SP en de Partij voor de Dieren waarmee ze hun zorgen uiten over de gevaren van TTIP en CETA. Over deze akkoorden met Noord-Amerika wordt nu achter gesloten deuren druk onderhandeld door de EU. De SP vindt dat de verdragen veel te veel macht geven aan grote buitenlandse bedrijven. Lees verder
18 november 2015

Rennen voor de inwoners

Veel inwoners in het aardbevingsgebied voelen boosheid, onmacht en frustratie. Niet alleen gebouwen zijn beschadigd, ook mensen zijn beschadigd.  Elke keer als er een  lichtpuntje kwam in dit dossier kwam er daarna weer een tegenslag: Een stap vooruit één stap terug, of één stap vooruit meer stappen terug

Lees verder
12 november 2015

Revolutie voor Groningen!

Lees hier de column van Sandra Beckerman, fractievoorzitter SP Groningen, over het plan Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders, over de macht van de NAM, over gaswinning en over vertrouwen.

Deze column werd gepubliceerd op Joop.nl op 12 november 2015.

Lees verder
9 november 2015

Eikenaar: Hoe minder NAM, hoe beter

SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar is blij dat in de plannen van Nationaal Coördinator Groningen Alders de NAM een veel kleinere rol speelt dan nu. Voor hem en de SP blijft echter voorop staan dat de gaswinning zo snel mogelijk mogelijk fors verminderd wordt door het kabinet.

Lees verder
7 november 2015

SP-succes: Unanieme steun voor onderzoek Borgsweer

Afgelopen woensdag stemden Provinciale Staten unaniem in met een motie van de SP om bij de minister aan te dringen op een onafhankelijk onderzoek naar de gevaren van afvalwaterinjectie in de Groningse bodem bij Borgsweer. Daarnaast willen de Staten dat de uitkomsten van alle onderzoeken naar de risico's openbaar worden.

Lees verder
28 oktober 2015

Provincie moet zich uitspreken tegen TTIP

Foto: ROOD Groningen

De fracties van de SP en de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten willen dat de provincie Groningen zich uitspreekt tegen TTIP, het omstreden handelsverdrag met de Verenigde Staten. Volgens de twee partijen kunnen TTIP en het vergelijkbare CETA met Canada grote nadelige gevolgen hebben voor Nederland en in het bijzonder Groningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier