h

Eikenaar: Hoe minder NAM, hoe beter

9 november 2015

Eikenaar: Hoe minder NAM, hoe beter

SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar is blij dat in de plannen van Nationaal Coördinator Groningen Alders de NAM een veel kleinere rol speelt dan nu. Voor hem en de SP blijft echter voorop staan dat de gaswinning zo snel mogelijk mogelijk fors verminderd wordt door het kabinet.

Eikenaar:

“Hoe minder groot de rol van NAM, hoe beter. Het liefst had ik dat ze in geen enkel proces meer een partij waren, maar daar ligt minister Kamp dwars. Elke stap dat ze verder uit het systeem gaan, juich ik echter toe.”

Foto: SP Groningen

De SP roept al langer op tot het verminderen van de invloed van de NAM. Zo trapte ze de verkiezings-campagne af met de actie 'NAM vroeger, geeft nu!', waarmee de SP een eigen plan presenteerde rondom gaswinning en schadeafhandeling. Veel van dat plan is nu terug te vinden in de aanbevelingen van Alders.

“Onverlet blijft dat de gaswinning naar beneden moet. Kamp mag dit plan niet misbruiken om het niveau van de gaswinning op peil te houden. Dan heeft hij een probleem in Groningen. Het vertrouwen wint hij hier alleen terug door het plan van Alders te omarmen en tegelijk de gaskraan verder dicht te draaien', aldus Eikenaar.

U bent hier