h

Eelco Eikenaar

11 maart 2019

Opinie: ‘Wij eisen zeggenschap versterking op’

Foto: SP

Door Eelco Eikenaar en Sandra Beckerman

Lees verder
9 juni 2017

Sandra Beckerman in gesprek over schade aan erfgoed

Foto: Gouwenaar

Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid namens de SP, gaat op zaterdag 17 juni in gesprek over gaswinningsschade aan monumentale panden. Monumentenverenigingen, -eigenaars en betrokkenen bij cultureel erfgoed en archeologie zijn uitgenodigd om te komen praten over hun ervaringen, problemen en ideeën van 13:00 -14:30 uur in Restaurant “De Boerderij” bij de Fraeylemaborg aan de Hoofdweg 28 te Slochteren.

Lees verder
16 januari 2017

Sandra Beckerman staat Klaar om te Knokken

Samen met Sandra Beckerman lopen wij voorop in het gevecht tegen de Haagse vernielzucht en onverschilligheid. In Groningen maakten we al een vuist tegen het machtsmisbruik van de NAM. Dat willen we voor heel Nederland doen. Doe mee: www.sp.nl/klaaromteknokken

Lees verder
29 december 2016

2017 zonder de NAM?

Als je iemand echt wilt kwetsen moet je hem of haar het gevoel geven dat hij of zij er niet toe doet.

De overheid heeft veel mensen het gevoel gegeven er niet toe te doen. Dit is de reden waarom veel mensen boos zijn. Dit is de reden waarom veel Groningers boos zijn.

Lees verder
15 juni 2016

SP-succes: extra steun voor armere studenten en scholieren

Op initiatief van de SP-fractie heeft de provincie Groningen deze maand het provinciaal studiefonds uitgebreid. Met deze regeling komt de provincie scholieren en studenten met mindervermogende ouders tegemoet te komen in de studie- en reiskosten. Lees verder
23 april 2016

SP-gedeputeerde Eikenaar: donder de NAM uit het systeem

Afgelopen zaterdag reageerde SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar fel op de winningsplannen van de NAM en de brief van Shell aan de Tweede Kamer. Lees hier het interview met hem uit het Dagblad van het Noorden van 23 april 2016 door Gerdt van Hofslot.

Lees verder
18 maart 2016

Een jaar vol moed en strijdbaarheid

In het jaar na de historische overwinning van de SP in Groningen in 2015 hebben we niet stil gezeten. We strijden onvermoeibaar voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Doe ook mee. Stel een daad en toon je moed. Word lid van de SP!

Lees verder
17 januari 2016

Toespraak Eelco Eikenaar bij fakkeltocht 'Gas Terug'

Heel erg goed dat jullie hier allemaal zijn. Jullie verhalen, jullie stem is nodig om de minister tot rede te brengen en onze veiligheid terug te geven. De strijd die we voeren om de gaswinning naar beneden te brengen, daar hebben we iedere Groninger bij nodig.

Lees verder

RTV Noord: Eikenaar: 'Minister heeft deksel op zijn neus gekregen'

'Dit is een overwinning voor de Groningers en die mogen we vieren.'

Gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) reageert verheugd op de uitspraak van de Raad van State over het gasbesluit van minister Kamp. De gaswinning moet verder worden beperkt tot 27 miljard kuub.
Lees verder
9 november 2015

Eikenaar: Hoe minder NAM, hoe beter

SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar is blij dat in de plannen van Nationaal Coördinator Groningen Alders de NAM een veel kleinere rol speelt dan nu. Voor hem en de SP blijft echter voorop staan dat de gaswinning zo snel mogelijk mogelijk fors verminderd wordt door het kabinet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier