h

Sandra Beckerman in gesprek over schade aan erfgoed

9 juni 2017

Sandra Beckerman in gesprek over schade aan erfgoed

Foto: Gouwenaar

Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid namens de SP, gaat op zaterdag 17 juni in gesprek over gaswinningsschade aan monumentale panden. Monumentenverenigingen, -eigenaars en betrokkenen bij cultureel erfgoed en archeologie zijn uitgenodigd om te komen praten over hun ervaringen, problemen en ideeën van 13:00 -14:30 uur in Restaurant “De Boerderij” bij de Fraeylemaborg aan de Hoofdweg 28 te Slochteren.

“Onze mooie provincie en ons erfgoed brokkelen letterlijk af”, aldus Beckerman, “Naast het fonds voor een snelle, goede en ruimhartige schadeafhandeling voor alle gedupeerde inwoners, wil ik me ook inzetten voor onze monumenten en onze ondergrond. Daar ligt een rijke geschiedenis die niet verloren mag gaan.”

Eelco Eikenaar, gedeputeerde namens de SP op gaswinning, zal eveneens bij de bijeenkomsten aanwezig zijn. De SP wil, in navolging op een groot aantal huiskamergesprekken die in maart plaatsvonden, doorgaan met dit soort bezoeken om signalen en verhalen van de inwoners op te halen. Daarmee hoopt zij de politiek te kunnen veranderen.

Aansluitend, van 14:45 – 16:00 uur, zal Beckerman ook in gesprek gaan met inwoners uit Slochteren om hun verhalen aan te horen. Volgens de SP blijft het belangrijk om in gesprek te blijven met mensen die dagelijks te kampen hebben met de gevolgen van de gaswinning.

U bent hier