h

Fractie

8 februari 2024

Meer kunst en cultuur!

Foto: SP

Voor mijn werk mag ik op onze fantastische Terra locatie gevestigd op het Suikerterrein werken. “De Pionier” heet het gebouw, dat staat op het terrein waar wij tot en met 2030 gebruik van mogen maken.  

Lees verder
12 oktober 2023

Coming Out Day

Foto: SP

Op woensdag 11 oktober waren we als Statenleden uitgenodigd om samen met de gedeputeerde, COC en andere aanwezigen de Regenboogvlag te hijsen op deze speciale dag; Coming Out Day. Daarnaast stonden we ook stil bij het belang van vrede en gelijkwaardigheid over de hele wereld.

Lees verder
13 juni 2023

Een gevoel van rouw

Foto: SP

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik vaak iets wat tijd nodig om terug te blikken op zaken, vooral wanneer ik er emotioneel erg bij betrokken ben. Sinds vorige week woensdag voelt het alsof er iemand is overleden, alsof ik in rouw ben.

Lees verder
1 juni 2023

“Politieke chaos”

Ik moet altijd een beetje op adem komen na een Statendebat. Ik had gehoopt dat het misschien iets beter zal worden in de loop van de tijd. Maar helaas. De dagen voor een debat slaap ik zeer slecht en de dagen daarna moet ik op adem komen. Helemaal wanneer het een onderwerp is waar ik mijn enorm bij betrokken voel, zoals bv. Gaswinning. Maar ook onderwerpen waarvan ik weet dat het inwoners enorm gaat raken. Gisteren stonden de bezuinigingen op het openbaar vervoer bijvoorbeeld op de agenda. Waar ik helemaal wakker van kan liggen, zijn van akelige politieke spelletjes. Precies waarom ik altijd heb gezegd; “politiek, dat is niets voor mij”.

Lees verder
31 mei 2023

Genoeg is Genoeg!

Recht op privacy, recht op medische zorg, recht op veiligheid. Afgelopen zomer schond Nederland al deze rechten doordat asielzoekers buiten moesten slapen in onmenselijke en vernederende omstandigheden. Maar ook omdat mensen in Ter Apel zich niet meer veilig voelen. Een situatie die ontstaan was door bewuste bezuinigingspolitiek. Het werd en word nog steeds de asielzoekers, de medewerkers van het COA en de inwoners van Ter Apel aangedaan.

Lees verder
31 mei 2023

Winschoten; de plek voor rebelsheid!

Foto: SP

Afgelopen vrijdag mocht ik weer eens naar Winschoten afreizen! Vroeger kwam ik er bijna nooit, ook niet met mijn ouders. Mijn vader zei altijd een beetje gekscherend dat die niet dood gevonden wilde worden in Winschoten. Ik had dus een wat negatief gevoel bij Winschoten ontwikkeld.

Lees verder
9 mei 2023

De tijd is verlamd

Foto: SP

De tijd is verlamd

Lees verder
14 maart 2023

Lijsttrekkersdebat

Foto: SP

Ik ben blij dat het achter de rug is, want ik zag er erg tegenop. Live televisie is altijd pittig en ik ervoer toch ook wel een behoorlijk druk.

Lees verder
29 januari 2023

Samen het tij keren moet je niet overlaten aan het individu

Foto: SP

De klimaatverandering tegengaan met een biefstukje minder, niet meer vliegen, of je buurman vertellen dat zonnepanelen geld opleveren is volgens de SP niet de oplossing. Willen we samen het tij keren dan moeten wij de klimaatverandering collectief aanpakken.

Lees verder
17 november 2021

Rechts vreest voor het vlees….. of misschien speelt er meer

Foto: SP

Opiniestuk Joke Lesman:

Lees verder

Pagina's

U bent hier