h

Fractie

17 november 2021

Rechts vreest voor het vlees….. of misschien speelt er meer

Foto: SP

Opiniestuk Joke Lesman:

Lees verder
22 september 2021

Een ziek systeem oplossen met honderden hectare zonnepark, onacceptabel!

Foto: SP

De SP pleit er al jaren voor; de zorg is geen markt! Zorg is een overheidszaak en moet je niet overlaten aan de markt. Dat het huidige systeem meer dan ziek is zagen we afgelopen week maar weer in de onze eigen provincie. De situatie bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) legt de vinger op de zere plek en is een duidelijk symptoom van falend overheidsbeleid. Dat ziekenhuizen financiële gaten gaan vullen door in zee te gaan met grote energieboeren is van de zotte en meer dan onwenselijk. Maar dit is wel het resultaat van het feit dat we een publieke voorziening aan de markt hebben overgelaten en we dus private partijen de mogelijkheid bieden ons te chanteren zodat ze zelf geld kunnen verdienen.

Lees verder
5 december 2018

Goede keukentafelgesprekken

Foto: Agnes Bakker / Agnes Bakker

Ons kandidaat fractielid Agnes Bakker ging mee met een werkbezoek van de SP. Lees hier over haar ervaringen:

Lees verder
29 december 2016

2017 zonder de NAM?

Als je iemand echt wilt kwetsen moet je hem of haar het gevoel geven dat hij of zij er niet toe doet.

De overheid heeft veel mensen het gevoel gegeven er niet toe te doen. Dit is de reden waarom veel mensen boos zijn. Dit is de reden waarom veel Groningers boos zijn.

Lees verder
8 november 2016

Investeer in écht gezond ouder worden!

Zo’n 100 miljoen euro aan publiek geld is al gespendeerd aan een groot bevolkingsonderzoek naar gezondheid, waarvan een deel door de provincie Groningen. Weggegooid geld, vindt fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in de Provinciale Staten van Groningen.

Dit opinieartikel is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 8 november 2011.

Lees verder
24 augustus 2016

De enige manier om angst te dempen is door te dromen

Grote problemen met herstel van schade door gaswinning

90.000 Groningers hebben schade door gaswinning, 15.000 van hen hebben al meermalen schade gehad. Maar 32% van de mensen die meermalen schade hadden voelt zich nog veilig in zijn eigen huis. Dit zijn enkele van de cijfers die ik vandaag hoorde. Vandaag mocht ik een hoorzitting voorzitten.

Lees verder
13 juli 2016

De trieste tombola van Shell

Vorige week vond er in Groningen een loterij plaats. Geen gezellige loterij met een mooie prijs als inzet maar een diep treurige tombola van Shell.

Dit opinieartikel is gepubliceerd op joop.nl op 12 juli 2016.

Lees verder
7 juli 2016

Samen spelen, eerlijk delen, anderen helpen

Lees hier de maidenspeech van ons nieuwe Statenlid, Marieke Bootsma:

Wij zijn Statenleden, gekozen door het Groninger volk. En dat ik hier mag staan namens die Groninger bevolking maakt me trots. Ik doe dit voor hen. Om voor hen de wereld wat mooier te maken.

 

Lees verder
12 april 2016

De rekenmachine regeert

"Ik goa nait weg mien jong" zegt de 89 jarige mevrouw Commandeur op RTV Noord. Zij woont in woon-zorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek maar moet verhuizen omdat de Zonnehuisgroep het verzorgingshuis gaat sluiten.

Dit opinieartikel verscheen in het Dagblad van het Noorden van 12 april 2016.

Lees verder
16 maart 2016

Geen groene revolutie zonder sociale revolutie

Foto: SP Zuidhorn
De moderne maatschappij, is een junk geworden. Opgehitst door een uit de hand gelopen marktdenken produceren, consumeren en verspillen we veel te veel energie. Het systeem hunkert naar fossiele brandstoffen, verbrandt deze in idiote hoeveelheden en sluit haar ogen voor alle ellende die het teweegbrengt.
Lees verder

Pagina's

U bent hier