h

Coming Out Day

12 oktober 2023

Coming Out Day

Foto: SP

Op woensdag 11 oktober waren we als Statenleden uitgenodigd om samen met de gedeputeerde, COC en andere aanwezigen de Regenboogvlag te hijsen op deze speciale dag; Coming Out Day. Daarnaast stonden we ook stil bij het belang van vrede en gelijkwaardigheid over de hele wereld.

Wat mij betreft staat de Regenboogvlag ook voor vrede! Want liefde en vrede gaan hand in hand.

Foto: SP
Tjeerd vroeg ons om als Statenleden ook nog een paar woorden te zeggen. Ik koos ervoor om een persoonlijk verhaal te vertellen. Als steun voor mijn oudste kind had ik zelf de Transgender vlag om gedaan vandaag. Het was niet makkelijk om zo publiekelijk de zorgen te delen waar je als moeder mee van doen hebt wanneer je kind gewoon zichzelf wil zijn, daarvoor best een flinke worsteling door gaat, de transgenderzorg enorme wachtlijsten (2 jaar) heeft en je ook vaak geconfronteerd wordt met vervelende blikken van anderen op straat.

Ik weet niet meer precies wat ik heb gezegd, welke woorden ik sprak, omdat ik mijn hart heb laten spreken. Het was niet makkelijk en ook wel wat emotioneel, maar het is wel van belang om deze verhalen te delen, juist omdat we er nog lang niet zijn en de brede acceptatie dat je mag zijn wie je bent soms ver te zoeken is.

Ik lijk soms heel stoer, stel mij ook vaak kwetsbaar op. Dit is niet makkelijk en gaat ook echt niet vanzelf en kost ook altijd heel veel moed om het te doen. Maar ik vind dit zo belangrijk om te doen dat ik het gewoon moet doen. Dit om uiteindelijk een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een liefdevollere wereld.

Het was mooi om zo met elkaar stil te staan bij wat er allemaal speelt in de wereld. Er zijn steeds meer conservatieve krachten die er voor lijken te zorgen dat we verder van elkaar verwijderd dreigen te geraken en dat mogen we niet laten gebeuren! Mensen zijn wezens die zich moeten blijven verbinden vanuit liefde, in welke vorm dan ook. Waardevol om juist ook vanuit de Provincie daar aandacht aan te blijven geven.

Foto: SP

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier