h

Nieuws uit 2021

21 december 2021

Fijne feestdagen en een hoopvol en strijdbaar 2022 gewenst!

Foto: sp provincie groningen / sp provincie groningen

Hoop heeft twee prachtige dochters: Woede en Moed. Woede over hoe de dingen zijn en moed om te geloven dat ze niet zullen blijven zoals ze zijn ( Augustinus)

Lees verder
1 december 2021

SP fractie geeft statenleden geschenken en iets om over na te denken...

Foto: SP

In de sfeer van de decembermaand heeft de SP fractie vandaag bij de commissievergadering de aanwezigen getrakteerd op een stukje SP in de vorm van chocoladeletters en een gedicht. Het is niet voor de grap.. in het gedicht zit zeker een serieuze boodschap:

Lees verder
6 oktober 2021

Nieuws uit de fractie

Foto: sp / sp logo

Vorige week was het zover..na een mooie afscheidsspeech en de oproep tot een referendum als mogelijkheid in onze provincie moesten we toch echt na 10 jaar afscheid nemen van een strijdbaar Statenlid/fractievoorzitter met ontzettend veel kennis en kunde, Jan Hein Mastenbroek.

Lees verder
22 september 2021

“Haal het Ommelander Ziekenhuis Groningen uit de wurggreep van Powerfield

Foto: SP

De Statenfractie van de Socialistische Partij wil dat gemeente en provincie hun uiterste best doen om het Ommelander Ziekenhuis Groningen uit de financiële zorgen te halen. De SP is tegen de plannen om grote weilanden vol te leggen met zonnepanelen om zo de financiële positie van het ziekenhuis te redden. Volgens de socialisten moeten gemeenten en provincie bij het Rijk aankloppen voor meer zekerheid en behoud van het ziekenhuis. Hierin verwacht de SP veel meer inzet van Gedeputeerde Staten. Door grote zonneparken aan te leggen om de kosten van het ziekenhuis te dekken, werkt de overheid volgens de socialisten mee aan het vermarkten van zorg- én energievoorzieningen. In Provinciale Staten en de gemeenteraad heeft de SP de kwestie aangekaart.

Lees verder
10 april 2021

Fakkelsignaal SP: maak Groningen topprioriteit nieuw kabinet

Foto: SP

De SP heeft vrijdagmiddag een fakkelprotest georganiseerd voor het Provinciehuis in Groningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier