h

Nieuws uit 2017

15 december 2017

Actievoeren helpt! €30.000 voor Jannie

Foto: Henk Hensen

Het Centrum Veilig Wonen maakt 2,4 miljoen winst met de afhandeling van de schade door gaswinning, maar Jannie Knot uit Garrelsweer krijgt haar enorme schade niet vergoed. SP-Kamerlid Sandra Beckerman ging samen met haar naar het CVW om het geld van alle Jannie's terug te eisen. Met succes: ze krijgt vandaag nog €30.000 en later meer.

Lees verder
18 november 2017

SP: meer duidelijkheid over incidenten kerncentrale Emsland

Foto: Geralt / Pixabay

Deze week berichtten diverse media dat de Emsland-kerncentrale bij Lingen, enkele tientallen kilometers over de grens bij Ter Apel, lekt. Uit de nieuwste berichten lijkt het gelukkig om een klein incident te gaan. In oktober kregen kinderen die ten zuidoosten van de lijn Delfzijl-Groningen wonen nog jodiumpillen omdat dit gebied getroffen kan worden bij een ramp in de Emsland kerncentrale. De SP verbaast zich erover dat er vanuit de overheid geen officiële berichten aan inwoners afgeeft over incidenten bij de centrale en heeft om opheldering gevraagd in zowel de Tweede Kamer als de Provinciale Staten van Groningen.

Lees verder
12 november 2017

20.000 bloembollen gepoot door Bloeiend Verzet

Foto: Anjo de Haan

20.000 bloembollen zijn zaterdag door 200 vrijwilligers gepoot in een veld bij Uithuizen. Deze bollen vormen een bloeiend monument voor de helden van de Groningse strijd tegen gaswinning en aardbevingsschade.

Lees verder
24 oktober 2017

SP: provinciaal energiebedrijf en energiecoöperaties gaan hand in hand

Onlangs verscheen een artikel over het SP-initiatief om de Groninger energievoorziening te democratiseren. Hier werd door critici het beeld geschetst, dat het plan tegen de belangen van lokale energiecoöperaties in zou gaan. Niets is minder waar, want de socialistische plannen zijn juist een versterking van de energiecoöperaties. Dat betoogt SP-statenlid Christiaan Serbanescu-Kele.Lees verder
18 oktober 2017

Statenleden de boer op om bollen te verkopen voor Bloeiend Verzet

Foto: Dassel / Pixabay

Aanstaande zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur gaan Groninger Statenleden in de Stad bloembollen verkopen. Dit doen ze voor het Bloeiend Verzet, het initiatief om tot een bloeiend monument te komen voor helden die strijden tegen gaswinning en schade.

Lees verder
18 oktober 2017

Provinciale Staten gaan op bezoek bij “provinciaal energiebedrijf” Hamburg

Foto: SP

Naar aanleiding van het SP-plan voor een provinciaal energiebedrijf gaan de Provinciale Staten van Groningen op werkbezoek naar Hamburg. Het doel is om daar te leren van de ervaringen met Hamburg Energie, een energiebedrijf in handen van de samenleving. De socialisten bepleiten een provinciaal energiebedrijf als onderdeel van een meer democratische energievoorziening.

Lees verder

Pagina's

U bent hier