h

20.000 bloembollen gepoot door Bloeiend Verzet

12 november 2017

20.000 bloembollen gepoot door Bloeiend Verzet

Foto: Anjo de Haan

20.000 bloembollen zijn zaterdag door 200 vrijwilligers gepoot in een veld bij Uithuizen. Deze bollen vormen een bloeiend monument voor de helden van de Groningse strijd tegen gaswinning en aardbevingsschade.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman nam het initiatief tot de actie:

‘Ik ben ontroerd door de enorme steun die we uit binnen- en buitenland krijgen. Dat we nu dwars door achtergronden, politieke kleur en over grenzen heen zoveel mensen hebben verenigd met dit initiatief maakt me ontzettend trots. Naast de noodzakelijke strijd is dit een verdiende steun in de rug van zoveel buitengewoon bijzondere mensen.’

Naast 200 Groningers en mensen uit het hele land die solidair zijn met de Groningers, waren vandaag ook muzikanten uit binnen- en buitenland aanwezig. Drie Amerikaanse hiphopartiesten en Standing Rock-activisten Nataanii Means, Tufawon en Witko traden op. De Standing Rock-activisten uit Amerika werden wereldberoemd door hun protest tegen een oliepijpleiding door het Standing Rock-reservaat en steunen nu ook de strijd tegen gaswinning. Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje presenteerden het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied en zangeres Kira Dekker bracht een ode.

U bent hier