h

Nieuws uit 2012

12 december 2012

SP in provincie en stad stellen samen vragen op kerstkaart

De stadse en provinciale SP hebben vragen gesteld aan de colleges van stad en provincie. Bijzonder is dat de vragen gezamenlijk werden ingediend op een kerstkaart. De SP wenst beide colleges prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Daarnaast willen de fracties weten of de colleges nog goede voornemens hebben voor 2013. De SP geeft zelf ook al een suggestie: verbeter de onderlinge communicatie.

Lees verder
22 november 2012

Groningse grond en politiek

De SP heeft woensdag 21 november een dag over grondpolitiek in Groningen georganiseerd. Samen met Eerste Kamerlid Eric Smaling werden de Natte As bij Westerbroek en woningbouwproject Meerstad bezocht. De dag werd afgesloten met een discussie in het provinciehuis. Daarbij waren ook natuurbeheerders, landbouworganisatie LTO Noord de Natuur en Milieufederatie Groningen en Gedeputeerde aanwezig. Smaling schrijft een boek over de grondpolitiek in Nederland.

Lees verder
1 november 2012

Protest voor openhouden streekziekenhuizen

Inwoners van Noord- Oost Groningen hebben samen met de SP geprotesteerd tegen de plannen om de twee streekziekenhuizen in Winschoten en Delfzijl te sluiten. De directie van het OZG (Ommelander Ziekenhuis Groep) en zorgverzekeraar Menzis willen een nieuw ziekenhuis bouwen in Zuidbroek of Scheemda. De SP ziet niets in de voorstellen en knokt voor het openhouden van het Delfzicht- en Lucasziekenhuis. Ook D66, VCP en Partij voor het Noorden steunden het protest.

Lees verder
24 oktober 2012

SP Statenfractie wil snel debat over tram

De SP fractie in Provinciale Staten heeft een extra debat aangevraagd over de regiotram. De fractie heeft grote moeite met de opstelling van Gedeputeerde Staten (GS) van Groningen. Die sluit de ogen voor de nieuwe realiteit op dit dossier met het wegvallen van steun in de gemeenteraad van Groningen. De SP wil niet wachten tot het geplande debat op 21 november en wil dat andere partijen en provinciebestuur zich nu uitspreken over de ontstane situatie.

Lees verder
17 oktober 2012

SP steunt acties tegen kassen bij Oudeschip

De SP Eemsmond en de Statenfractie steunen de protestacties tegen de glastuinbouw boven de Middendijk bij Oudeschip. Aanstaande zaterdag is de partij aanwezig bij een bijeenkomst met inwoners en andere organisaties. Tijdens deze bijeenkomst worden actieplannen besproken en er wordt een begin gemaakt met de uitvoering ervan.

Lees verder
15 september 2012

Snel inzet extra bussen

Volgens berichten in het Dagblad van het Noorden van vandaag en klachten die bij de SP zijn binnengekomen is het busvervoer in stad en ommeland momenteel een drama. Oorzaak zijn het grote aantal reizigers en het te laat of niet inzetten van extra bussen. De SP vindt het een blamage dat er weer problemen zijn ontstaan en wil dat er vanaf maandag meteen extra bussen worden ingezet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier