h

Nieuws uit 2014

17 december 2014

Gasbesluit Kamp laat Groningen weer zakken

Dinsdagavond heeft minister Kamp het gasbesluit bekend gemaakt. Met dit besluit zegt hij tegemoet te komen aan de noodkreet vanuit Groningen om de veiligheid voorop te stellen. Volgens de SP is dit onzin en wordt de gaswinning veel te weinig beperkt.

Lees verder
10 december 2014

Eerlijk loon voor eerlijk werk bouwvakkers Ring Zuid

De bouw van de geplande zuidelijke ringweg in Groningen moet volgens de SP zoveel mogelijk worden gedaan door werknemers uit de regio. De SP-fractie dringt er daarnaast in Provinciale Staten op aan dat alle bouwvakkers volgens de Nederlandse CAO betaald moeten worden.

Lees verder
10 december 2014

SP doet niet mee aan geheime overleggen gaswinning

Woensdagochtend hebben zowel in de gemeenteraad als in de Provinciale Staten van Groningen besloten bijeenkomsten plaatsgevonden over de gaswinning. Wat het precieze onderwerp was en waarom de overleggen besloten moesten zijn, is niet bekend gemaakt. Zowel de gemeenteraadsfractie als de statenfractie van de SP deden daarom niet mee aan de geheime overleggen.

Lees verder
18 november 2014

SP wil beter windplan bij Meeden

Net als meermalen in de Groningse Provinciale Staten heeft de SP nu ook in de Tweede Kamer laten weten dat er een beter plan moet komen voor windmolens bij N33/Meeden. In het energieoverleg van maandag 17 november heeft SP-kamerlid Eric Smaling daartoe een motie ingediend.

Lees verder
4 november 2014

Sandra Beckerman verkozen tot lijsttrekker

Afgelopen zaterdag heeft de regioconferentie van de SP de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Met de leus 'Laat Groningen Niet Zakken' voert huidig fractievoorzitter Sandra Beckerman de lijst aan.

Lees verder
27 oktober 2014

ABVAKABO in actie tegen afbraak zorg

Afgelopen zaterdag voerden werknemers uit de zorg actie tegen de afbraak van de thuiszorg en de sluiting van verzorgingshuizen. De SP-afdeling Groningen ondersteunde de actie van AbvaKabo FNV en hielp mee het verzamelen van handtekeningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier