h

ABVAKABO in actie tegen afbraak zorg

27 oktober 2014

ABVAKABO in actie tegen afbraak zorg

Afgelopen zaterdag voerden werknemers uit de zorg actie tegen de afbraak van de thuiszorg en de sluiting van verzorgingshuizen. De SP-afdeling Groningen ondersteunde de actie van AbvaKabo FNV en hielp mee het verzamelen van handtekeningen.

Op de Vismarkt beelde een jongleur uit hoe werkers in de zorg nu al met moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden. Meer dan duizend voorbijgangers tekende de petitie van actiecomité Red de Zorg van AbvaKabo FNV.

Het actiecomité Red de Zorg is al weken bezig met het verzamelen van handtekeningen tegen de afbraak van de zorg. Volgens het actiecomité dreigen door de bezuinigingen meer dan 50.000 banen verloren te gaan en verliezen enorm veel cliënten nodig hun zorg.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het volkomen terecht dat het comité Red de Zorg actie voert:

"Met het sluiten van 800 van de 1300 verzorgingshuizen en de forse bezuinigingen op de thuiszorg die tegelijkertijd worden doorgevoerd, dreigen er ongelukken te gebeuren. We kunnen en mogen de verantwoordelijke partijen zoals VVD, PvdA en D66 hier niet voor weg laten kijken", aldus Dijk.

Momenteel zijn er landelijk al meer dan 100.000 mensen die de petitie getekend hebben. Heeft u de petitie voor het behoud van goede zorg nog niet getekend? Dan kan dat hier: http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/red-de-zorg/

Wilt u op zaterdag 8 november mee naar de manifestatie Red de Zorg in Den Haag? Geeft u zich dan voor 1 oktober op bij Jimmy Dijk: jpdijk@hotmail.com. De bussen vertrekken om 9:15 vanaf station Europapark.

U bent hier