h

Zorg

10 maart 2017

Gouden Vinger aan de Pols voor Treant

Foto: SP Groningen
Vrijdag 3 maart overhandigde het Actiecomité Ons Refaja samen met de SP een gouden Vinger-aan-de-pols aan het bestuur van Treant Zorggroep. Dit deden ze om te laten zien dat zij de ontwikkelingen rondom het ziekenhuis nauwlettend in de gaten zullen houden. Vorige maand werd bekend dat naar aanleiding van acties door inwoners van Stadskanaal de verloskunde en spoedeisende hulp open blijven in het Refaja Ziekenhuis. Lees verder
3 februari 2017

Actiecomité 'Ons Refaja' opgericht

Afgelopen donderdag hebben inwoners van Stadskanaal het actiecomité Ons Refaja opgericht tijdens een bijeenkomst met Tweede Kamerlid Henk van Gerven waar gevierd werd dat de verloskunde en spoedeisende hulp behouden blijven. Het comité gaat de vinger aan de pols houden, om te voorkomen dat de toekomst het ziekenhuis verder wordt uitgekleed. Op één avond schreven vijftig mensen zich in voor het comité.

Lees verder
31 januari 2017

SP-succes: Refaja behoudt spoedeisende hulp en verloskunde

Foto: Gouwenaar

De SP is blij dat na acties van gemeenten en inwoners de Treant Zorggroep heeft toegezegd dat de spoedeisende hulp en de verloskunde in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal blijven. Eerder overwoog het ziekenhuis nog sluiting van deze afdelingen. Hierop kwam een brede protestbeweging van inwoners en gemeenten op gang, waaronder de SP-petitie “Red het Refaja”, die in twee weken tijd door 2300 mensen werd gesteund.

Lees verder
26 januari 2017

2 februari: Bijeenkomst 'Red het Refaja' met Lilian Marijnissen

Foto: SP

Volgende week donderdag organiseert de SP in het Theather Geert Tijs in Stadskanaal een grote actieavond voor het behoud van een volwaardig Refaja-ziekenhuis. SP-kamerlid Renske Leijten spreekt op de avond, die wordt gehouden naar aanleiding van de SP-petitie 'Red het Refaja, die inmiddels door meer dan 2200 mensen is gesteund.

Lees verder
11 januari 2017

SP: Provincie, kom in actie voor het Refaja

Foto: SP Groningen

Als het aan de SP ligt, komt de provincie Groningen in actie om het Refaja als volwaardig ziekenhuis te behouden voor Stadskanaal en omstreken. Uit interne documenten van Treant Zorggroep, de uitbater van het ziekenhuis, blijkt dat er wordt gespeeld met plannen om de spoedeisende hulp, de intensive care en de verloskunde drastisch te verkleinen, of zelfs geheel te sluiten.

Lees verder
8 november 2016

Investeer in écht gezond ouder worden!

Zo’n 100 miljoen euro aan publiek geld is al gespendeerd aan een groot bevolkingsonderzoek naar gezondheid, waarvan een deel door de provincie Groningen. Weggegooid geld, vindt fractievoorzitter Sandra Beckerman van de SP in de Provinciale Staten van Groningen.

Dit opinieartikel is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 8 november 2011.

Lees verder
2 november 2016

Investeer in écht gezond ouder worden!

Foto: LifeLines

De SP is boos over het mislukken van LifeLines. De afgelopen jaren is er ongeveer 100 miljoen publiek geld uitgegeven aan LifeLines, een groot bevolkingsonderzoek naar gezondheid en ouder worden. Dit geld zou zorgen voor economische groei, een groot aantal arbeidsplaatsen en meer welzijn. Dit weekend bleek dat het geld voor LifeLines op is en dat de doelen niet zijn behaald. Dit blijkt te komen door verkeerde opzet van het programma. De SP is zeer geschokt over deze berichten.

Lees verder
30 juni 2016

SP: Ondersteun zorginitiatieven

Foto: SP Groningen

Afgelopen woensdag dienden de SP, het CDA, de ChristenUnie en GroenLinks in provinciale staten gezamenlijk een motie in om zorginitiatieven in de provincie meer te ondersteunen. Volgens de partijen staat de zorg in Groningen onder druk door krimp en bezuinigingen. Door vanuit de provincie initiatieven van bewoners zelf te ondersteunen willen de partijen de bewoners steunen en de leefbaarheid versterken.

Lees verder
28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Zorg

Veel inwoners van Groningen maken zich zorgen over de zorg. De zorg wordt steeds duurder. Zo is het eigen risico sinds 2008 meer dan verdubbeld van € 150,- naar € 385,-. Steeds meer mensen mijden de zorg.

Lees verder
28 juni 2016

Algemene Beschouwingen 2016: Helden

Lees hier de hele bijdrage van de SP-fractie voor algemene beschouwingen van 2016 in Provinciale Staten door fractievoorzitter Sandra Beckerman.

Deze algemene beschouwingen zijn opgedragen aan de helden van Groningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier