h

Sandra Beckerman verkozen tot lijsttrekker

4 november 2014

Sandra Beckerman verkozen tot lijsttrekker

Afgelopen zaterdag heeft de regioconferentie van de SP de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de provinciale statenverkiezingen van maart 2015 vastgesteld. Met de leus 'Laat Groningen Niet Zakken' voert huidig fractievoorzitter Sandra Beckerman de lijst aan.

Beckerman: “Onze leus wordt 'Laat Groningen Niet Zakken!', dezelfde leus waarmee we vorig jaar actie hebben gevoerd in het hele land om solidariteit op te halen voor de inwoners van het aardbevingsgebied. Actie is nog steeds keihard nodig. Minister Kamp blijft onze veiligheid niet serieus nemen. Daarom blijven wij pleiten voor minder winnen en meer veiligheid, voor goede en snelle schadeafhandeling, voor meer macht voor de inwoners en minder voor de NAM, tegen een compensatie ter hoogte van een fooi, maar voor een forse investering in de economie en leefbaarheid van de hele provincie.”

Naast Beckerman keren zittend statenleden Jan Hein Mastenbroek en Jan Wolters op een hoge plaats terug op lijst. Voormalig wethouder van Oldambt Rikus Brader staat op plek vijf, de studenten Sara van de Par en Christiaan Serbanescu op respectievelijk drie en zes.

Als lijstduwers staan de vijf wethouders die de SP levert in de provincie:

  • Sandra Herkströter (Eemsmond)
  • Hennie Hemmes (Pekela)
  • Kees Swagerman (Oldambt)
  • Lian Veenstra (Menterwolde)
  • Peter Verschuren (Hoogezand-Sappemeer)

Zij worden aangevuld met Hanneke Jagersma, in de jaren 80 burgemeester van de gemeente Beerta voor de Communistische Partij van Nederland en nu lid van de SP.

“Onze leus slaat op meer dan alleen de gaswinning.” aldus Beckerman. “Het wordt tijd dat provincie echt inzet op werk en de leefbaarheid versterkt. Dat moet vooral samen mét de Groningers gebeuren en niet op arrogante manier van het huidige bestuur. Wij staan voor meer werk, meer zorg, meer veiligheid en meer solidariteit. De SP laat Groningen niet zakken.”

U bent hier