h

Laat Groningen niet zakken

RTV Noord: Eikenaar: 'Minister heeft deksel op zijn neus gekregen'

'Dit is een overwinning voor de Groningers en die mogen we vieren.'

Gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) reageert verheugd op de uitspraak van de Raad van State over het gasbesluit van minister Kamp. De gaswinning moet verder worden beperkt tot 27 miljard kuub.
Lees verder
29 juni 2015

Brede steun voor historische SP-motie voor duidelijkheid gaswinning

Afgelopen woensdag diende de SP-fractie in Provinciale Staten een motie in waarin minister Kamp werd opgeroepen duidelijkheid te geven over de gaswinning de komende jaren en om veiligheid als uitgangspunt te nemen. Alleen de VVD stemde tegen de oproep aan de minister.

Lees verder
19 juni 2015

Verhef je stem tegen de gaswinning

Allemaal leuk en aardig wat minister Henk Kamp bedenkt aan beperkende maatregelen. Laat je niet inpakken. Hij moet beginnen bij de bron: de gaskraan.

Dit opiniestuk is gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 19 juni 2015.

Lees verder
23 april 2015

Trots op dit akkoord!

Het gepresenteerde akkoord van het nieuwe provinciebestuur is er een om trots op te zijn. Tot die conclusie komt de SP-statenfractie. Het onderhandelingsresultaat zorgt voor een forse investering in leefbaarheid, een einde aan bestuurlijke arrogantie en een stevige vuist naar Den Haag om de gaswinning drastisch te verminderen. Kandidaat-gedeputeerde namens de SP is Eelco Eikenaar.

Lees verder
14 april 2015

SP, GL, CDA: Loppersum goede voorbeeld voor rest van Groningen

De fracties van SP, GroenLinks en CDA zijn blij dat de Raad van State expliciet erkent dat de veiligheid van de inwoners van Groningen niet centraal stond bij de gaswinning.

Het is goed nieuws dat de gasproductie in Loppersum is stilgezet. Toch zijn de fracties teleurgesteld dat voor de rest van de provincie geen voorlopige voorziening wordt getroffen. De gaswinning gaat daar dus gewoon door.

Lees verder
1 april 2015

SP, CDA en GroenLinks pleiten bij Raad van State voor lagere gaswinning

SP, CDA en GroenLinks hebben vandaag bij de Raad van State in een spoedprocedure de rechter gevraagd om de gaswinning per direct terug te schroeven.

Lees verder
1 april 2015

Woordvoering Sandra Beckerman bij Raad van State

Lees hier de woordvoering bij de Raad van State van SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman. De SP-fractie heeft samen met die van het CDA en GroenLinks bij de Raad gepleit voor het direct verminderen van de gaswinning tot een veilig niveau.

Lees verder
27 februari 2015

Stadjers trekken bloedzuiger NAM los van Groningen

Foto: SP

Vrijdagochtend stond ROOD, jong in de SP Tussen Beide Markten om stadjers symbolisch de bloedzuiger NAM van de provincie Groningen los te laten trekken. Hiermee komt het Groningse aardgasgeld los van de NAM en terug bij de Groningers.

Lees verder
18 februari 2015

NAM Vroeger, GEEFT Nu!

Foto: SP Groningen

De SP in de Provincie Groningen en in de Tweede Kamer hebben vanmorgen met een posteractie en het lanceren van een Plan voor Groningen opnieuw aandacht gevraagd voor de problemen die ontstaan door de aardgasbevingen. De partij trapte de campagne af door borden op te hangen op NAM-locaties met de leus: NAM Vroeger, GEEFT Nu!

Lees verder
4 februari 2015

SP loopt weg uit overleg Dialoogtafel

Woensdagochtend is de fractie van de Socialistische Partij uit protest weggelopen uit een commissievergadering van provinciale staten. Ook na herhaaldelijk aandringen weigerde gedeputeerde en PvdA-lijsttrekker William Moorlag om openheid te geven over de besproken stukken en zijn stellingname aan de Dialoogtafel.

Lees verder

Pagina's

U bent hier