h

Nieuws uit 2010

28 december 2010

SP trapt campagne af in Sappemeer

De SP begint haar campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 9 januari in Sappemeer. In muziekcafé ‘De Tibbe’ organiseert de partij een dag met politiek en muziek. Alle SP-leden en sympathisanten zijn daarvoor uitgenodigd.

Lees verder
22 december 2010

Vragen CU en SP over dienstregeling Groningen-Zwolle

De Statenfractie van de SP heeft samen met de Christen Unie schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld over de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen op het traject Groningen-Zwolle. Dit naar aanleiding van het wederom niet doorgaan van de frequentieverhoging op deze lijn. Volgens NS zou hier onvoldoende politiek-maatschappelijk draagvlak voor zijn.

Lees verder
15 december 2010

Geen bijdrage Forum verstandige keuze

Een meerderheid van Provinciale Staten ziet niets in een provinciale bijdrage aan het Groninger forum. De SP vindt dit een verstandig besluit. Het ontbreken van een uitstraling naar de gehele provincie is daarvoor het belangrijkste argument van de fractie.

Lees verder
9 december 2010

Geen kolencentrales, geen CO2-opslag!

Een forse SP-delegatie nam op 8 december deel aan de fakkeloptocht bij de Eemshaven tegen de bouw van twee grote kolencentrales. In totaal trotseerden ruim 250 mensen de kou om de Greenpeace-actievoerders te steunen die al enkele dagen in een tentje tussen twee hijskranen verbleven.

Lees verder
8 december 2010

Geen 'bontjassentram' door motie SP

De SP in provinciale staten wil dat de regiotram er alleen komt als de regiotram ook echt een regiotram wordt en dus doorrijdt de regio in.
Daarnaast moet de tram betaalbaar zijn voor overheid en de reizigers. En de komst van de tram mag niet ten koste gaat van het personeel en dunnere buslijnen.

Lees verder
8 december 2010

SP wil verplicht winterbanden in het OV

Uit een onderzoek van het Dagblad van het Noorden blijkt dat veel vervoerders in het OV geen gebruik maken van winterbanden. De fractie van de SP wil dat winterbanden verplicht worden gesteld in het OV.

Lees verder

Pagina's

U bent hier