h

Eikenaar voert aanvallende SP-lijst aan

2 oktober 2018

Eikenaar voert aanvallende SP-lijst aan

Foto: provincie groningen / provincie groningen

Met een lijst vol ervaring en talent gaat de SP de Provinciale Statenverkiezing van 2019 in. Gedeputeerde Eelco Eikenaar is onze beoogd lijsttrekker.

Fractievoorzitter Jan Hein Mastenbroek is onze nummer 2. Nieuwkomer Joke Lesman uit Hoogezand vervolmaakt de top 3.Verder bestaat de top 10 uit ervaren Statenleden, talentvolle nieuwkomers en bekende strijders tegen gaswinning zoals Agnes Bakker. Lijstduwer is Tweede kamerlid Sandra Beckerman. 

Eikenaar is trots op zijn voordracht. "Het is een eer om de grootste en meest actieve partij van de provincie te mogen leiden. Het is bijzonder om een lange lijst bondgenoten van Groningen te mogen aanvoeren. De afgelopen jaren heb ik in de frontlinie mogen staan. Samen met vele strijdmakkers, Wij zijn tot het uiterste uitgedaagd door mensen met te veel macht en centen. Ze hebben ons gekrenkt en gekwetst. Maar ze rekenden daarbij buiten onze wilskracht, daadkracht en veerkracht. Buiten het feit dat we in Groningen altijd één keer meer opstaan dan dat ze ons tot vallen brengen."

Sandra Beckerman won 4 jaar geleden met de SP de provinciale verkiezingen door met 8 zetels de grootste te worden. Dit keer fungeert ze als lijstduwer. "In de tweede kamer voer ik de strijd voor Groningen. Dat kan niet zonder steun en inzet van bevlogen Groningers en mijn betrokken partijgenoten. Met Eelco en zijn team kunnen we de druk verder opvoeren, zeggenschap veroveren en overwinningen boeken. 

De voorgestelde kandidatenlijst wordt samen met een actieprogramma voorgelegd tijdens de volgende ledenvergaderingen. Beide zullen definitief worden vastgelegd op de regioconferentie van 17 november 2018.

We zijn trots op een prachtige lijst vol strijdbare SP'ers, de eerste 15 op onze lijst zijn:

1. Eelco Eikenaar (Groningen)

2. Jan Hein Mastenbroek ( Lucaswolde)

3. Joke Lesman-Veenstra (hoogezand)

4. Kees Frenay ( Groningen)

5. Henk Hensen ( Oude Pekela)

6. Agnes Bakker (Groningen)

7. Fred Kamminga ( Loppersum)

8. Rikus Brader

9. Mans Siegers ( Nieuwe Pekela)

10. Ans Poort ( Delfzijl)

11. Raymond Jousma (Haren)

12. Christiaan Serbanescu-Kele (Groningen)

13. Lisa de Leeuw ( Groningen)

14. Lotte de Vries-Woldendorp (Veendam)

15. Gerda Siks (Ganzedijk)

 

 

 

 

 

 

 

U bent hier