h

De Brullende Draak

21 november 2018

De Brullende Draak

Foto: sp m bootsma kamp / sp
Première film ‘De Brullende Draak, over leven zonder vaste grond’
 
Vrijdag 30 november presenteert de SP een film over de gevolgen van de gaswinning. In de ‘De Brullende Draak’ komen Groningers aan het woord over het grote effect van de aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap. Op de speciale première in EM2 op het voormalig suikerunieterrein zal een panel de film bespreken.
 
Marieke Bootsma van de SP: ‘Het was nu nodig om deze film te maken omdat de scheuren in de ziel snel hersteld moeten worden. De film treft ons vol in het hart omdat de ellende zo voelbaar is, maar het is ook een film van stoere mensen die de hoop heroveren. Bij de film hoort daarom ook een eisenpakket om de toekomst weer terug te pakken.’
 
Een betrokken panel van experts zal na de vertoning in gesprek gaan met zoveel mogelijk mensen. De SP wil samen met hen komen tot een aanvalsplan voor de toekomst van Groningen. Gedeputeerde en SP-lijsttrekker bij de Statenverkiezingen Eelco Eikenaar en Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen hierin het voortouw nemen. De SP wil de NAM en Den Haag daarbij op grote afstand en het heft in handen van Groningers. 
 
De film van filmaker Ronald Pras gaat na 30 november op toer door de provincie.

U bent hier