h

Succesvolle aftrap actiecampagne tegen marktwerking OV

13 mei 2009

Succesvolle aftrap actiecampagne tegen marktwerking OV

Vandaag is in Groningen en Drenthe door de SP een grote campagne gelanceerd tegen de marktwerking in het OV. Leden van de partij haalden op de stations in Assen en Groningen 200 handtekeningen op voor goed OV. SP Tweede Kamerlid Emile Roemer kwam zijn noordelijke partijgenoten ondersteunen.

Voor de SP, altijd al een tegenstander van marktwerking in het OV, was de maat meer dan vol toen bleek dat bij de nieuwe aanbesteding van het Drentse en Groningse busvervoer weer financiële problemen zijn ontstaan. Nog meer bezuinigen op het zo belangrijke OV is volgens die partij niet wenselijk. Daarom pleit zij voor echte oplossingen, goed, betaalbaar en duurzaam OV geregeld door een regionaal overheids OV-bedrijf.

Emile Roemer: “Ik ondersteun mijn noordelijke partijgenoten vandaag van harte. Ze hebben ludieke ansichtkaarten gemaakt met mooie foto’s uit de twee provincies. Door zoveel mogelijk kaarten voorzien van handtekening naar Den Haag te sturen krijgt het kabinet hopelijk ook eens door wat zoveel reizigers en chauffeurs allang weten; de marktwerking werkt niet.”

De reizigers en buschauffeurs op de stations in Groningen en Assen reageerden erg positief op de actie van de SP. 200 mensen tekenden direct een actiekaart. De SP gat na deze mooie eerste actie door en probeert de komende maanden overal in beide provincies zoveel mogelijk kaarten op te halen.

U bent hier