h

SP wil meer personeel op regionale treinen

8 december 2016

SP wil meer personeel op regionale treinen

De SP in de Provinciale Staten van Groningen maakt zich hard voor meer conducteurs op de trein. In de plannen voor de nieuwe aanbesteding vanaf 2020 staat dat de conducteur minimaal 25% aanwezig is in de trein. De SP vindt dit volstrekt onvoldoende en heeft daarom een debat hierover aangevraagd met de gedeputeerde en zal een motie indienen om meer personeel op de trein te krijgen.

SP-statenlid Raymond Jousma:

 

“De SP strijdt voor een veilig OV. De conducteur is belangrijk voor de veiligheid in de trein en rondom de perrons. Belangrijk is het voorkomen van zwartrijden maar ook het gevoel van veiligheid voor de reiziger is onmisbaar voor een comfortabel , betaalbaar en veilig treinvervoer.”

Aanstaande woensdag spreken de partijen in Provinciale Staten over de eisen die de provincies Friesland en Groningen, samen met de Duitse deelstaat Niedersachsen gaan stellen aan vervoersbedrijven voor de nieuwe aanbesteding vanaf 2020. Vanaf dan loopt de concessie aan Arriva af.

U bent hier