h

Stadjers poetsen NAM weg

15 december 2016

Stadjers poetsen NAM weg

Afgelopen donderdag konden Stadjers Tussen beide Markten symbolisch op een groot bord de NAM wegpoetsen uit Groningen. De actie is bedoeld als aankondiging voor de conferentie 'Een toekomst zonder de NAM?' op 7 januari in het provinciehuis. Een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen organiseren de conferentie om ideeën op te doen hoe het gasgebouw aangepast kan worden en de gaswinning verder kan worden afgebouwd.

Initiatiefneemster Sandra Beckerman:

“De NAM, Shell en ExxonMobil, hebben nu teveel macht en de overheid heeft te weinig gedaan om haar inwoners te beschermen. Om het vertrouwen van de inwoners te herstellen moet niet alleen de gaswinning naar een veilig niveau, maar moet ook de organisatie van de gaswinning drastisch worden veranderd.”

Met de conferentie met deze conferentie ideeën krijgen voor een toekomst zonder de NAM. Sprekers tijdens de conferentie zijn onder andere hoogleraren Tom Postmes en Herman Broring van de Rijksuniversiteit Groningen, Bart Crezee van de journalistieke beweging Follow the Money, Daniel Chavez, onderzoeker bij het Transnational Institute, Milieudefensie-organizer en blogger Peter Kodde, Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging en Susan Top van het Groninger Gasberaad.

De conferentie, van 10:00 tot 18:00 op het provinciehuis in Groningen, wordt gevolgd door een debatavond tussen landelijke kopstukken van grote politieke partijen in het Groninger Forum, van 20:00 tot 22:00. De conferentie en de debatavond komen tot stand met medewerking van Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, het Transnational Institute, de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

U bent hier