h

Behoud de maakindustrie!

23 december 2023

Behoud de maakindustrie!

Op woensdag 8 december meldde RTV Noord dat Solidus voornemens is  om in het 1e kwartaal van 2024 de vestiging van voormalig kartonfabriek de Halm in Hoogkerk te sluiten, vanwege stijgende kosten. Meerdere partijen in deze staten balen enorm dat de maakindustrie en hiermee de praktische werkgelegenheid in onze provincie zo onder druk staat. Eerder al sloten Niemeyer en Aldel, gaf Qsil aan te sluiten en nu Solidus 

Het behoud van de maakindustrie is cruciaal, daarom vragen we de provincie om samen te werken met de maakindustriebedrijven, plannen te maken en hen te ondersteunen om hun bedrijf aan te passen aan de nieuwe realiteit. 

Het college heeft toegezegd dit te gaan doen. We zullen dat scherp in de gaten houden. 

Tijdens het debat over het behoud van de maakindustrie op 20 december ging Fenna Feenstra onder andere in debat met de VVD, die ons op wel een heel goed idee bracht. 

Reactie toevoegen

U bent hier