h

Geen gemeenschapsgeld meer naar Eelde!

21 december 2023

Geen gemeenschapsgeld meer naar Eelde!

Foto: SP

''Als SP-fractie stemmen wij met volle overtuiging tegen dit voorstel.''
Dat zei Fractievoorzitter Agnes Bakker tijdens de Statenvergadering van woensdag 20 december jongstleden over het voornemen van de Provincie om weer geld te steken in Groningen Airport Eelde

"We vinden het onbestaanbaar dat het college en het grootste gedeelte van deze Staten weer opnieuw op basis van aannames en wensdenken miljoenen in deze bodemloze put stoppen. Of zoals XR tijdens de actie voor het provinciehuis op 20 december bij het provinciehuis zei: “een ten dode opgeschreven luchthaven”.

Wij zullen alle moties steunen die ons in de gelegenheid stellen om alsnog het verkwanselen van gemeenschapsgeld aan Groningen Airport Eelde een halt toe te roepen. Daarnaast steunen we ook moties die bijdragen aan het verminderen van de overlast en zorgen die er spelen bij inwoners uit de omliggende dorpen."

Agnes Bakker en Fenna Feenstra waren op woensdagochtend aanwezig bij de actie van Extinction Rebellion en Grootouders voor het Klimaat voor het provinciehuis. Zij voerden actie om de provincie een streep te laten zetten door de investering van nog eens 22 miljoen euro in Groningen Airport Eelde.

Reactie toevoegen

U bent hier