h

Geen rem op energietransitie, wel op zonneparkcowboy praktijken!

20 december 2023

Geen rem op energietransitie, wel op zonneparkcowboy praktijken!

Foto: SP

De SP steunt het voorstel om geen zonneparken toe te staan in het buitengebied. Goede landbouwgrond is nodig voor een duurzamere extensievere landbouw met minder stikstofuitstoot.

Zonnepanelen kunnen beter op daken via een provinciaal energiebedrijf, zodat inwoners direct voordeel daarvan hebben en de energierekening omlaag kan. Mocht zon niet op daken passen, dan moet het college inzetten op natuurinclusieve parken en niet de zwarte glazen ellende die we nu vaak zien. Wat de SP betreft staat er geen rem op de energietransitie met het voorstel, maar wel een rem op de ongewenste kapitalistische praktijken van lusten voor eigenaren en lasten voor inwoners.

Reactie toevoegen

U bent hier