h

SP boos over enorme stijging tarieven OV

17 december 2008

SP boos over enorme stijging tarieven OV

“Steeds meer mensen in Groningen en Drenthe ontdekken het gemak van de bus. De afgelopen jaren is het aantal instappers per jaar toegenomen met gemiddeld 2%-3%.” Aldus de website van het OV bureau die het OV in Groningen en Drenthe regelt. De SP is blij met deze groei aan reizigers. Goed OV zou een alternatief moeten zijn voor de auto en iedereen de mogelijkheid van goede mobiliteit moeten bieden.

SandraMaandag 15 december presenteerde het OV bureau via een advertentie in Dagblad van het Noorden echter haar tarieven voor het komende jaar. Juist nu het rijden met de auto goedkoper wordt, wordt het OV fiks duurder. De tarieven van de Q-liner en de treintaxi worden verhoogd met 4,5%. En bij de regiotaxi’s Groningen worden de tarieven voor de deur tot deur ritten met ruim 7% verhoogd van 1,40 naar 1,50 euro per zone. Ver boven de inflatie van 1,5% die wordt verwacht door het CPB.

De SP is het niet eens met deze enorme tariefstijging. Deze partij is van mening dat goed openbaar vervoer voor iedereen betaalbaar moet zijn. SP Statenlid Sandra Beckerman: “het verhogen van de tarieven van het OV met deze hoge percentages maakt dat juist mensen met een krappe beurs minder makkelijk kunnen reizen. De SP vindt het belachelijk dat dat gebeurd en heeft het college dan ook gevraagd om de voorgenomen stijging niet dor te laten gaan.”

U bent hier