h

Aftrap: Kom op voor Groningen!

21 februari 2015

Aftrap: Kom op voor Groningen!

Afgelopen zaterdag trapte de Socialistische Partij feestelijk haar verkiezingscampagne af. Honderdvijftig partijleden kwamen hiervoor samen bij de Stichting Natuur- en MilieuEducatie Hoogezand-Sappemeer. Hier werd de leus: Kom op voor Groningen! gepresenteerd.

Lijsttrekker Sandra Beckerman maakte in haar toespraak duidelijk dat wat haar betreft de SP de grootste partij wordt. Beckerman:

“Bij vorige verkiezingen scoorden we telkens goed, maar kozen andere partijen toch voor een rechts bestuur. Het was kennelijk niet genoeg om te winnen en het was niet genoeg om tweede partij te zijn. Als we echt iets willen veranderen dan moeten we de grootste worden. Ik geloof daar in en onze honderden vrijwilligers ook!”

De partij presenteerde tevens de verkiezingsleus: Kom op voor Groningen! Hiermee wil de SP duidelijk maken dat het tijd wordt om af te rekenen met een provinciebestuur dat alleen lijkt op te komen voor de belangen van Den Haag in plaats van die van de eigen bevolking. Dat kan volgens de partij alleen door SP te stemmen.

Foto: SP Groningen

“Het huidige provinciebestuur heeft veel te lang de belangen van het kabinet behartigd.” aldus Beckerman. “Telkens als het gaat om de aardbevingen, windmolens en herindelingen hebben ze Groningen laten zakken. Wij gaan dat anders doen. Wij willen juist een bondgenoot zijn van Groningers en een tegenstander van Den Haag. Op 18 maart hebben we een keuze: blijven we de regering steunen of brengen we die ten val? Laten we Groningen verder zakken of komen we op voor Groningen? Wordt het weer liberaal of nu echt sociaal? Ik heb er vertrouwen in: de SP wordt de grootste!”

Ga ook met de speciale verkiezingsposter op de foto.

U bent hier