h

7 januari conferentie “Een toekomst zonder de NAM?”

6 december 2016

7 januari conferentie “Een toekomst zonder de NAM?”

Foto: SP

Zaterdag 7 januari vindt op initiatief van een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen een conferentie plaats over het aanpassen van het gasgebouw en het tot 0 afbouwen van de gaswinning. Tijdens de conferentie getiteld “Een toekomst zonder de NAM?” op het Provinciehuis in Groningen spreken gerenommeerde Nederlandse en internationale ervaringsdeskundigen en experts. De conferentie wordt gevold door een politiek debat 's avonds in het Groninger Forum.

Sprekers tijdens de conferentie zijn onder andere hoogleraren Tom Postmes en Herman Broring van de Rijksuniversiteit Groningen, Bart Crezee van de journalistieke beweging Follow the Money, Daniel Chavez, onderzoeker bij het Transnational Institute, Milieudefensie-organizer en blogger Peter Kodde, Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging en Susan Top van het Groninger Gasberaad.

De conferentie komt tot stand met medewerking van Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, het Transnational Institute, de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

Sandra Beckerman:

“De NAM, Shell en ExxonMobil, hebben nu teveel macht en de overheid heeft te weinig gedaan om haar inwoners te beschermen. Om het vertrouwen van de inwoners te herstellen moet niet alleen de gaswinning naar een veilig niveau, maar moet ook de organisatie van de gaswinning drastisch worden veranderd.

Wij willen met deze conferentie ideeën krijgen voor een toekomst zonder de NAM. We zoeken met experts en gerenommeerde sprekers naar antwoorden op vragen als: Hoe kunnen we de gaswinning zo organiseren dat de veiligheid wel voorop staat? En hoe zorgen we voor een een energievoorziening waarbij belangen van mens en milieu niet ondergeschikt worden aan die van economische belangen? Dit congres kan zorgen voor nieuwe voorstellen en kan bijdragen aan het op de politieke agenda plaatsen van dit onderwerp.”

Aanmelden kan via www.eentoekomstzonderdenam.nl.

U bent hier