h

SP organiseert avond met klimaatactivisten uit de hele wereld

29 mei 2017

SP organiseert avond met klimaatactivisten uit de hele wereld

Foto: SP

Donderdagavond 1 juni organiseert de SP, in samenwerking met het Transnational Institue (TNI), een avond met activisten uit Standing Rock en uit Groningen. Standing Rock is een reservaat van de Native Amerikaanse Sioux-stam. Dwars door hun heilige land wordt een oliepijplijn aangelegd. Vier activisten uit Standing Rock, Groningse gaswinningsactivisten, Milieudefensie en de Groninger Bodembeweging gaan in gesprek met elkaar en de aanwezigen om lessen te trekken voor hun acties. De avond start om 20:00 uur in Het Paleis, Boterdiep 111. Toegang is gratis.

De aanleg van een oliepijpleiding door het land van de Sioux-stam in het Standing Rock reservaat heeft wereldwijd veel stof doen opwaaien. De bewoners hebben zich stevig verzet tegen de aanleg van de pijplijn. Miljoenen mensen wereldwijd verklaarden zich solidair. In Groningen wordt ook hard gestreden voor een goed leefklimaat en tegen de macht van een vervuilende fossiele industrie.

Volgens SP-afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg is het goed om van elkaar te leren:

“De beide acties richten zich tegen hetzelfde, winstbelang van grote bedrijven wordt boven het belang van mens en milieu gesteld. Door van elkaar te leren en elkaar te inspireren worden de acties beter. We hebben een sterke sociale beweging nodig voor een beter klimaat.”

U bent hier