h

De Brullende Draak’ in Den Haag

8 januari 2019

De Brullende Draak’ in Den Haag

Foto: sp m bootsma kamp / sp

Volgende week woensdag, 16 januari, debatteert de Tweede Kamer over de gaswinning in Groningen. Voorafgaand aan het debat zal de SP de film De Brullende Draak vertonen in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Minister Wiebes en alle woordvoerders van de partijen in Den Haag zijn daarvoor uitgenodigd. De SP overhandigt hen ook een zwartboek met de persoonlijke verhalen van 90 Groningers.

SP kamerlid Sandra Beckerman: “Een jaar na de aardbeving bij Zeerijp gaat het met veel Groningers slechter in plaats van beter. Uit onderzoek van VEH blijkt dat 87% van de inwoners niet weet waar ze aan toe zijn. De schadeafhandeling verloopt nog steeds slecht en de versterking van onveilige woningen komt nog steeds niet op gang.”

In de documentaire “De Brullende Draak” van regisseur Ronald Pras komen Groningers aan het woord over het grote effect van aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap. Tijdens de filmvertoning zullen ook een aantal van de hoofdrolspelers en andere Groningers aanwezig zijn.

Beckerman: “Door de documentaire te tonen, het zwartboek aan te bieden en gedupeerden naar den Haag te halen wil ik Den Haag met de neus op de feiten drukken. Het is hoog tijd dat de politiek ingrijpt. Er moet een generaal pardon voor de schades komen. Groningen moet zelf de regie krijgen over de versterking en er moet worden geïnvesteerd in de toekomst van ons gebied.”

U bent hier