h

SP steunt onderzoek "Shell Papers" van Follow the Money (FTM)

1 oktober 2023

SP steunt onderzoek "Shell Papers" van Follow the Money (FTM)

Foto: SP

Zaterdag 23 september was Fenna Feenstra, SP-Statenlid, bij de presentatie van het onderzoek naar de "Shell Papers" door Follow the Money (FTM) op de nieuwe markt.

Shell heeft al sinds de 19e eeuw nauwe banden met de Nederlandse overheid, wat vragen oproept over hoe goed de overheid nog kan opkomen voor de belangen van haar inwoners. FTM heeft met behulp van de Wet open overheid al aanzienlijke hoeveelheden informatie aan het licht gebracht. Binnenkort worden er heel veel documenten van de provincie Groningen verwacht, en FTM doet een beroep op mensen om mee te lezen.

Fenna Feenstra: “Het is van groot belang om altijd duidelijkheid te hebben hoe de relatie is tussen grote bedrijven en de overheid, dus ook Shell en de Nederlandse overheid. Dat is de reden waarom ik zelf ook actief zal meelezen en hoop ik dat ook veel anderen mee gaan lezen”. 

Help je mee?  volg dan het dossier op ftm.nl/shellpapers.

Reactie toevoegen

U bent hier