h

SP start zwartboek met gedupeerden mijnbouw 

8 januari 2024

SP start zwartboek met gedupeerden mijnbouw 

Foto: SP

Een jaar geleden kwam de parlementaire enquête Groningen uit. De conclusies waren snoeihard. De belangen van Groningers waren structureel genegeerd. Eén jaar later zitten echter nog steeds duizenden gedupeerden vast. 

Onafgehandelde schades, de slecht lopende versterking van onveilige woningen en de ongelijkheid tussen mensen trekken nog steeds een zware wissel op mensen. Niet alleen in Groningen, maar ook elders in Nederland maken mijnbouw gedupeerden zich grote zorgen. 

Tegelijkertijd lijkt de aandacht vanuit de politiek alweer te verslappen. Daarom maken we opnieuw een zwartboek met verhalen van gedupeerden. Samen zetten we zo druk om te komen tot oplossingen voor alle gedupeerden.

We roepen iedereen die nabij (voorgenomen) mijnbouwlocaties woont en zich niet voldoende gehoord voelt op hun verhaal te delen.

Stuur uw verhaal hier in!

Reactie toevoegen

U bent hier