h

Actie gedupeerden gaswinning: ‘Het gaat veel over miljarden, te weinig over mensen’

8 februari 2024

Actie gedupeerden gaswinning: ‘Het gaat veel over miljarden, te weinig over mensen’

Loppersum, 7 februari 2024 - Deze maand is het een jaar geleden dat de parlementaire enquête Groningen uitkwam. Na harde conclusies volgden mooie beloftes over een betere schadeafhandeling en versterking. ‘Milder, menselijker en makkelijker’. De Groninger Bodem
Beweging, Chris Garrit en Sandra Beckerman merken een jaar later dat er voor te veel gedupeerden nog te weinig veranderd is. Ze komen daarom vrijdag met gedupeerden in actie om aandacht hiervoor te vragen, en organiseren op vrijdag 23 februari een open avond om in gesprek te gaan over hoe het verder moet.

 
Vrijdag 9-2 actie in ten Boer
In de Wedmanstraat in Ten Boer zal vrijdag (12:00 uur) een grote rookmachine worden geplaatst. Wanneer het rookgordijn optrekt blijkt dat vele gedupeerden nog steeds in ellende zitten. De organisatoren, die eerder samen mede de grote fakkeltocht organiseerden, zijn bang dat de problemen voor Groningers op de achtergrond raken. “Na alle mooie beloftes en miljarden lijkt het soms alsof het allemaal goedkomt, voor veel gedupeerden is dat nog niet het geval”. De organisatoren wijzen onder
andere op de schrijnende ongelijkheid in buurten en dorpen, de vertragingen bij de versterkingsoperatie en de traagheid waarmee bijvoorbeeld ondernemers, monumenteigenaren en boeren nog steeds te kampen hebben. De locatie van de actie symboliseert deze tragiek, de bewoners zitten in grote onzekerheid, vergelijkbare woningen zitten in verschillende regelingen en bewoners krijgen verschillende adviezen.
Vrijdag 23-2 open avond in Groningen
Gedupeerde Groningers, Drenten en Friezen worden uitgenodigd om naar de EM2 in Groningen te komen. Daar willen de organisatoren in gesprek over de stand van zaken en hoe we gezamenlijk kunnen zorgen dat beloftes die aan gedupeerden zijn gedaan ook in daden worden omgezet. Ook
hopen de organisatoren dat mensen in vergelijkbare situaties steun kunnen vinden bij elkaar en ervaringen kunnen uitwisselen: “Samen staan we sterk en kunnen we daden afdwingen”.

Geïnteresseerden zijn vanaf 19.00 welkom in EM2 (Suikerlaan 6) de avond start om 19.30. Meer informatie volgt.

Reactie toevoegen

U bent hier