h

Henk Hensen

Mijn naam is Henk Hensen. Sinds maart 2015 ben ik Statenlid voor de SP. Ik heb 20 jaar ervaring in de kartonnage als bedrijfseconoom en assistent controller. Naast mijn betaalde baan heb ik altijd vrijwilligers werk gedaan voor kerk en basisschool.  Ik ben vader van drie zonen en opa van drie kleinzonen. Een mannenwereld dus. ☺

In 2004 ben ik lid geworden van de SP en direct actief in het oprichten van de afdeling Pekela. Mijn geloofsovertuiging is de basis van mijn politieke kleur en keuze. Naast dat je voor elkaar opkomt is de mens de maatstaf en niet de cijfers. Daarom ben ik lid van de enige socialistische partij.

Het politieke werk is nieuw voor mij. IK wil mij graag inzetten voor onze mooie provincie en de mensen. Samen met de mensen bouwen aan een nog mooier gebied.

Sinds mijn aantreden als voorzitter van de afdeling Pekela heb ik alleen maar hoogte punten mee gemaakt. Voortzetting van coalitie deelname in het college, de grootste partij van Pekela, ledengroei.

De hele provincie is mooi, maar om tot rust te komen ga ik graag naar Nij Stoatenziel en neurie ik Ede Staal’s lied. Prachtig uitzicht, geweldige rust.

In mijn vrije tijd speel ik gitaar, maak ik schilderijen en luister heel veel muziek. Van de Mattheus passion tot the wall. Ik ben medeoprichter geweest van de stichting Pekelpop (en enkele jaren voorzitter). Deze stichting heeft als doel de popmuziek in en rond Pekela te bevorderen.  In mijn huiskamer hebben al veel artiesten opgetreden. De intieme sfeer geeft ook een speciale band met de artiesten.

De laatste tijd heb ik veel met geschiedenis. Als boek tip ik “de eeuw van mijn vader” en “In Europa” van Geert Mak. Als film de “Heimat” serie.  Prachtige kroniek over de familie Simon in Duitsland van 1918 tot 2000. Vanuit het verleden kun je het heden beter begrijpen.

U bent hier