h

Ziekenhuis

Foto: SP Groningen

RED HET REFAJA

Intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde moeten blijven

Er is grote kans dat het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal uitgekleed gaat worden. Dit blijkt uit nieuwe plannen van Zorggroep Treant, de uitbater van het ziekenhuis. Grotere operaties zullen in de toekomst alleen in Emmen worden uitgevoerd, de intensive care en spoedeisende hulp gaan weg en waarschijnlijk verdwijnt ook de afdeling verloskunde. Wat in Stadskanaal overblijft: een polikliniek en centrum voor eenvoudige behandelingen. Geen spoedzorg, geen bevallingen.

De SP vindt het onverantwoord om de zorg in Stadskanaal zo uit te kleden. Goede, bereikbare zorg is van levensbelang voor iedereen. Zeker als het gaat om spoedeisende hulp of noodzorg bij bevallingen telt elke minuut. Het kan ook anders. De SP wil goede ziekenhuiszorg, dichtbij de mensen in plaats van schaalvergroting en grote, onbereikbare ziekenhuizen. Het Refaja als volwaardig ziekenhuis is voor de hele regio onmisbaar.

Wij zullen ons ziekenhuis niet zonder slag of stoot zullen opgeven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat goede zorg bereikbaar blijft. Daarvoor hebben we uw hulp nodig. Doe mee!

Mail: provinciegroningen@sp.nl.

Of bel: 06 312 608 00.

Ik steun de actie voor het Refaja!

Met uw telefoonnummer kunnen wij u uitnodigen voor een informatie- en actiebijeenkomst.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier