h

Referendum in Duitsland tegen RWE-kolencentrale

28 november 2007

Referendum in Duitsland tegen RWE-kolencentrale

Het elektriciteitsbedrijf RWE Power zal de vergunningaanvraag intrekken voor de bouw van een kolencentrale van 1600 Megawatt bij Ensdof in de deelstaat Saarland. Daar heeft afgelopen weekend 70% van de bevolking tegen de bouw van deze centrale van 2,2 miljard euro gestemd.

Daarmee is de bouw van één van drie identieke centrales van de baan, naast Hamm in Duitsland (1,9 miljard euro) en aan de Eemshaven (2,2 miljard euro). Volgens de directeur van RWE Power, Ulrich Jobs, wil RWE de centrale niet gaan bouwen tegen de wil van de bevolking in. Hij ziet echter wel een probleem, “omdat er nieuwe centrales nodig zijn”. De Duitse energiebedrijven zijn van plan tot het jaar 2012 zo’n 22.000 Megawatt aan kolencentrales te bouwen.

U bent hier