h

Felicitaties voor strijdbare schoonmakers

8 februari 2011

Felicitaties voor strijdbare schoonmakers

De Groningse SP heeft de schoonmakers van de Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst van harte gefeliciteerd met het succes van hun acties. DUO en de Belastingdienst verhuizen binnenkort naar een nieuw gebouw, waarvoor ze een ander schoonmaakbedrijf inhuren. De schoonmakers hebben enkele maanden actie gevoerd om mee over te gaan. Dat is nu met succes afgerond: alle 36 houden ze hun baan.

In eerste instantie kregen de schoonmakers te horen dat ze allemaal individueel moesten solliciteren bij het schoonmaakbedrijf dat de aanbesteding gewonnen had. Later zou een groep van 16 mee over gaan. De schoonmakers namemn daar geen genoegen mee, en bleven actie voeren voor behoud van de banen van de hele groep. SP'ers waren regelmatig aanwezig bij de acties en de Tweede-Kamerfractie trok in Den Haag aan de bel. De vasthoudende inzet is nu beloond: alle schoonmakers gaan mee. Actievoeren helpt, is weer eens bewezen.

U bent hier