h

PvdA kiest niet voor links, deel 10

29 maart 2013

PvdA kiest niet voor links, deel 10

En weer had de Partij van de Arbeid de kans om een links provinciebestuur te smeden. Maar opnieuw wist de fractie in Provinciale Staten niet hoe snel ze deze optie overboord moesten gooien. Een gemiste kans, zo stelt de SP.

De SP deed na de val van paars een hernieuwde poging om het linkse blok in Groningen te verenigen. SP fractievoorzitter Lian Veenstra daagde de PvdA uit om de gemiste kans van na de Statenverkiezingen te herstellen en te kiezen voor een sociaal provinciebestuur. ‘Wij willen een provincie die dienstbaar is aan Groningers, niet een groot boos bestuur dat van alles oplegt. De PvdA-lijn staat daar helaas haaks op. Wij blijven nu de oppositie leiden. Binnen maar vooral buiten het provinciehuis’, aldus Veenstra.

‘Het college in Groningen is vorige week gevallen. Vriend en vijand zag dat van ver aankomen. De partijen vochten elkaar regelmatig de tent uit. Met name VVD en PvdA zijn het te vaak fundamenteel met elkaar oneens’, zegt Veenstra: ‘ In plaats van afscheid nemen van het mislukte paarse project, willen deze partijen gewoon op oude voet verder. Wij zijn sinds 2011 in zetelaantal de tweede partij van Groningen en hebben naast de mensen, de ideeën om Groningen socialer te maken. In plaats daarvan worden de drie zetels van GroenLinks vervangen door de drie van de ChristenUnie en alles blijft zoals het was.’

U bent hier